Σάββατο, 17 Μαρτίου 2012

Και άλλο ισλαμικό κίνημα στα κατεχόμενα


Στο «κυπριακό βακούφιο συμβολής στην επιστήμη, την ηθική και την κοινωνία (KΙSAV)» για την ανέγερση εκπαιδευτικών εγκαταστάσεων ενοικίασε γη έκτασης 200 στρεμμάτων, η ψευδοκυβέρνηση, σύμφωνα με την εφημερίδα Κίπρισλι.

Όπως γράφει το δημοσίευμα, κατόπιν έρευνας διαφάνηκε ότι πίσω από όλα αυτά βρίσκεται το ισλαμικό Κίνημα Νουρτζιού (Nurcu)


Στις 5 Ιουλίου 2011, προστίθεται, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του βακουφίου σχετικά με την οργάνωση «Μαθητές του Νουρ στην Κύπρο», η οποία εδρεύει στα κατεχόμενα. 

Σημειώνει επίσης ότι η εν λόγω οργάνωση διατηρεί ιστοσελίδα στο διαδίκτυο, στην οποία δίνονται θρησκευτικά μηνύματα και κοινοποιούνται διάφορα προγράμματα που θα πραγματοποιηθούν σχετικά με θρησκευτικά θέματα.

Στην ιστοσελίδα της οργάνωσης γίνεται αναφορά και σε συνάντηση που πραγματοποίησε πέρσι το βακούφιο στην Κωνσταντινούπολη με τους Νουρ της Τουρκίας, οι οποίοι φοιτούν σε «πανεπιστήμια» του ψευδοκράτους. Στη συνάντηση αυτή υπογραμμίστηκε η σημασία της Κύπρου και έγινε αναφορά στο τέμενος Χαλά Σουλτάν. Στην ιστοσελίδα γίνεται επίσης έκκληση για στήριξη των μαθητών του Νουρ στα κατεχόμενα.

Δημοφιλείς αναρτήσεις