Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2012

Κατασκευάζουν πλαστά δελτία ταυτότητας

Πρόσωπα από τη Ρουμανία φαίνεται να προμηθεύουν ή και να κατασκευάζουν πλαστά δελτία ταυτότητας της χώρας τους. Αυτό κατέθεσε, ενώπιον Δικαστηρίου, ανακρίτρια του ΤΑΕ, στο πλαίσιο εξέτασης υπόθεσης εναντίον προσώπου από το Ουζμπεκιστάν, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε ταυτότητα Ρουμανίας.


Η υπόθεση άρχισε να έρχεται στο φως, όταν ομάδα προσώπων, μεταξύ των οποίων και ο ύποπτος, μετέβηκαν σε κτίριο της Αστυνομίας για σκοπούς διεξαγωγής εργασιών. Κατά τον έλεγχο στοιχείων, ο ύποπτος υπέδειξε σε επί καθήκοντι αστυνομικό πρωτότυπο δελτίο ταυτότητας Ρουμανίας, στο οποίο βρισκόταν η φωτογραφία του. Από έλεγχο που διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ότι τα στοιχεία που αναγράφονταν στην ταυτότητα ήταν καταχωρημένα στον κατάλογο stop list, ενώ υπήρχε πληροφορία ότι η ταυτότητα ενδεχομένως να ήταν πλαστή.

Από περαιτέρω εξετάσεις διαφάνηκε ότι εκ πρώτης όψεως η ταυτότητα είναι πλαστή. Όταν πληροφορήθηκε ο ύποπτος ότι η ταυτότητα που παρουσίασε ήταν πλαστή, ο ίδιος το επιβεβαίωσε, προσθέτοντας ότι ήρθε παράνομα στην Κύπρο το 2003, από τα κατεχόμενα, και ότι αγόρασε την πλαστή ταυτότητα από Ρουμάνο για το ποσό των 200 ευρώ. Επίσης, αντέδρασε λέγοντας «θέλω να πάω πίσω στη Ρωσία». Ας σημειωθεί ότι ο ύποπτος με την πλαστή ταυτότητα εξασφάλισε εγγραφή στην Υπηρεσία Αλλοδαπών ως Ευρωπαίος πολίτης, ενώ απέκτησε και κυπριακή άδεια οδηγού. Το Δικαστήριο διέταξε την οκταήμερη κράτησή του.

Δημοφιλείς αναρτήσεις