Δευτέρα, 5 Μαρτίου 2012

Βαρόμετρο για Βουλή 9 κομμάτων - Εντός και η Χρυσή Αυγή

 
Σε άτυπη προεκλογική περίοδο εισέρχεται η χώρα, καθώς ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος φέρεται να ενημέρωσε τις Βρυξέλλες ότι οι εκλογές αναμένεται να διεξαχθούν στις 29 Απριλίου ή στις 6 Μαΐου. 

Σε αυτό το κλίμα, και σύμφωνα με το Πολιτικό Βαρόμετρο της Public Issue που δημοσιεύει η «Καθημερινή», η Νέα Δημοκρατία φαίνεται πως έχει σαφές προβάδισμα. 

Εντύπωση προκαλεί η επίδοση της Χρυσής Αυγής, που «μπαίνει στη Βουλή», ενώ το ΠΑΣΟΚ μετά βίας βρίσκεται στην 4η θέση και διαγκωνίζεται με το ΚΚΕ. Το βαρόμετρο προβλέπει Βουλή εννέα κομμάτων, αλλά η αυτοδυναμία αποτελεί παρελθόν. 

Η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 28% και ακολουθούν, η Δημοκρατική Αριστερά με 16%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 12%, το ΚΚΕ και το ΠΑΣΟΚ με 11%, το ΛΑΟΣ, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και οι Οικολόγοι με 4% και η Χρυσή Αυγή με 3,5%. Εκτός Βουλής μένει η Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννη. 

Εντυπωσιακό είναι και το ποσοστό της αποχής, που προσεγγίζει το 30%. Το 52% των πολιτών διαφωνεί με την υπερψήφιση του νέου μνημονίου, αντίθετα από το 38% που συμφωνεί. Το 46% των ερωτηθέντων θεωρούν πιθανό το ενδεχόμενο τυπικής χρεοκοπίας, ενώ το 10% πιστεύει ότι η χώρα έχει ήδη χρεοκοπήσει.

Δημοφιλείς αναρτήσεις