Κυριακή, 25 Μαρτίου 2012

Γερμανικές επενδύσεις στα Σκόπια με 4000 θέσεις εργασίας, στην Ελλάδα μόνο υποσχέσεις !!


Εξηγήσεις θα πρέπει κάποια στιγμή να δώσουν στους Έλληνες άνεργους πολίτες οι πολιτικοί μας και οι συνδικαλιστές της χώρας που όλα αυτά τα χρόνια δεν έπραξαν το αυτονόητο δηλαδή να φροντίσουν να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας.

Η «ποινικοποίηση» της επιχειρηματικότητας από τις διάφορες οργανώσεις υπεράσπισης των δικαιωμάτων των εργαζομένων-μελλοντικών άνεργων, η απίστευτη γραφειοκρατία που κάνει ότι μπορεί για να εμποδίσει κάθε σοβαρή επιχειρηματικότητα και τέλος η εκμετάλλευση του ενδιαφέροντος των επενδυτών από πολιτικούς με οδυνηρά αποτελέσματα συνέβαλαν στην αποβιομηχάνιση της χώρας και στην φυγή των επενδύσεων σε γειτονικές χώρες.

Μία ακόμη απόδειξη αυτή της παρακμής του ελληνικού πολιτικού κόσμου που αντί να νοιάζεται για την δημιουργία θέσεων εργασίας ασχολείται με μικροπολιτικές «δραστηριότητες» και της ελληνικής γραφειοκρατίας και του συνδικαλιστικού κινήματος είναι η νέα επένδυση των Γερμανών στα Σκόπια.

Όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα της η γερμανική εταιρεία Dräxlmaier Group, που κατασκευάζει μέρη αυτοκινήτων (κονσόλες, χειριστήρια, καλώδια, ηλεκτρικά μέρη, χειριστήρια, τιμόνια, κλπ) για τα αυτοκίνητα BMW, Mercedes-Benz, Porsche, Audi, Bugatti, VW, Jaguar και Cadillac, ανοίγει ένα νέο εργοστάσιο στο Καβαντάρτσι (Kavadarci) της FYROM, το οποίο θα απασχολεί 4000 εργαζόμενους !

Την ίδια στιγμή στην Ελλάδα αντί οι τοπικοί βουλευτές να δίνουν αγώνες για την προσέλκυση επενδύσεων όπως συμβαίνει σε ολόκληρη την Ευρώπη αρκούνται στις εθιμοτυπικές επισκέψεις σε ΚΑΠΗ και πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Από την άλλη πλευρά οι συνδικαλιστές μας και τα κόμματα της Αριστεράς που νοιάζονται για τους εργαζόμενους κάνουν ότι μπορούν για να μην υλοποιηθούν επενδύσεις στην χώρα. Και μετά από αυτά φταίνε οι ξένοι που η χώρα παραπαίει οικονομικά.

Δημοφιλείς αναρτήσεις