Τετάρτη, 14 Μαρτίου 2012

Τον συνέλαβαν στο αεροδρόμιο με 3μιση κιλά κάνναβη


Νέα σοβαρή υπόθεση εισαγωγής, κατοχής με σκοπό την προμήθεια σε άλλα πρόσωπα 3 ½ κιλών κάνναβης, ανακαλύφθηκε στις 11 το βράδυ της Δευτέρας στο  αεροδρόμιο Λάρνακας.


 Συγκεκριμένα, έπειτα από πληροφορία, άνδρες της ΥΚΑΝ Λάρνακας, ανέκοψαν στις 11 το βράδυ αλλοδαπό με Πολωνικό διαβατήριο Rafal Piota  Damasigwich 41 χρόνων, ο οποίος ήλθε στη Λάρνακα από το Άμστερνταμ μέσω Αθηνών.

Ο ύποπτος κρατούσε μια τσάντα και όταν οι αστυνομικοί τον ρώτησαν τι βρίσκεται μέσα στην τσάντα, αυτός απάντησε «δεν είναι δική μου». Στη συνέχεια την πέρασαν από το σύστημα ανίχνευσης X Ray και διαπίστωσαν ότι κάτι το ύποπτο υπήρχε μέσα στη τσάντα αυτή. Τελικά ανοίχθηκε η ερμητικά κλειστή τσάντα και βρέθηκαν τρεις συσκευασίες κάνναβης βάρους 1200 γραμμαρίων η κάθε μια. Όταν του ζητήθηκε η προσοχή του στο νόμο ο αλλοδαπός απάντησε «δεν ξέρω, δεν είναι δική μου και ούτε ξέρω που θα την έπαιρνα».

Οι  αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι δεν υπήρχαν κλειδιά στην κατοχή του υπόπτου για να ανοίξει την τσάντα. Τον συνέλαβαν και τέθηκε υπό κράτηση. Αρνήθηκε κάθε σχέση με την μεταφορά της τσάντας, επαναλαμβάνοντας ότι δεν ήταν δική του και ότι θα την παρέδιδε σε ένα πρόσωπο το οποίο βρισκόταν έξω από το Τελωνείο. Δεν βρέθηκε όμως κανένας αλλοδαπός που να τον περίμενε. Ο ύποπτος οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας και η Επαρχιακή Δικαστής κ. Μαριλένα Μηλιώτου, εξέδωσε διάταγμα κράτησης του υπόπτου 8 ημερών, για την διευκόλυνση των ερευνών και ανακρίσεων της ΥΚΑΝ Λάρνακας. Η ποσότητα απεστάλη στη Λευκωσία για εξετάσεις από την Εγκληματολογική Υπηρεσία του Αρχηγείου Αστυνομίας και το Κρατικό Χημείο.

Δημοφιλείς αναρτήσεις