Τετάρτη, 28 Μαρτίου 2012

Στα αζήτητα οι αγνοούμενοι του 1963 - Κραυγή αγωνίας από τις οικογένειες τους

Κραυγή αγωνίας προς τον Επίτροπο Προεδρίας για Ανθρωπιστικά θέματα, απευθύνει με επιστολή του προέδρου της κ. Χάρη Συμεωνίδη, η Επιτροπή Συγγενών Ελληνοκυπρίων Αγνοούμενων, 1963-1964, αφού μέχρι σήμερα, από τους 900 και πλέον αγνοούμενους τα οστά των οποίων έχουν εκταφεί, ούτε ένας δεν είναι αγνοούμενος της περιόδου εκείνης.

 «Οι τελευταίες εξελίξεις» τονίζει στην επιστολή του ο κ. Συμωνίδης, «μας δημιουργούν την εντύπωση ότι το θέμα μας οδηγείται σε ενταφιασμό. Η έγνοια μας είναι πως αν και τώρα, που δρομολογούνται εξελίξεις που ήταν σχεδόν δεδομένες από καιρό, και που συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι εκταφές τ/''κ'' αγνοουμένων του 1963-64, δεν ξεκινήσουν και εκταφές και των δικών μας ανθρώπων, τότε δεν πρόκειται να γίνουν ποτέ».

Ο κ. Συμενωνίδης αναφέρεται επίσης στην πρόσφατη εκταφή τ/''κ'' αγνοουμένων του 1963-1964 στο χωριό Καπέδες της επαρχίας Λευκωσίας, χωρίς και πάλι η πλευρά μας να επιδιώξει την αποκάλυψη από τ/''κ'' πλευράς τοποθεσιών όπου βρίσκονται ενταφιασμένοι ελληνοκύπριοι αγνοούμενοι της περιόδου.

Στην επιστολή του προς τον Επίτροπο Προεδρίας, ο κ. Συμεωνίδης επισημαίνει τη δυσμενή μεταχείριση που τυγχάνουν οι οικογένειες των ελληνοκυπρίων αγνοουμένων 1963-1964, αφού το θέμα παραμένει στάσιμο, την ώρα μάλιστα που έχουν ήδη εκταφεί σχεδόν οι μισοί τ/''κ'' αγνοούμενοι της ίδιας περιόδου.

Δημοφιλείς αναρτήσεις