Παρασκευή, 2 Μαρτίου 2012

Ιερώνυμος: «195 οικογένειες Κυπρίων στην Ελλάδα πεινάνε»

Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου, Ιερώνυμος, είπε ότι εκτός των χιλιάδων Ελλήνων που χρειάζονται και λαμβάνουν την βοήθεια των Κυπρίων, υπάρχουν 195 οικογένειες Κυπρίων που διαμένουν στην Ελλάδα πεινάνε. 

Οι πενήντα από αυτούς είπε ήδη λαμβάνουν βοήθημα από την πρεσβεία της Κύπρου στην Ελλάδα, αλλά αυτό δεν είναι αρκετό. Ανέφερε ότι από τον περασμένο Δεκέμβριο ξεκίνησε προσπάθεια όταν επισκέφτηκε την Κύπρο ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών. 

Τότε είπε είχαν σταλεί 800 κιλά γαλοπούλα για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι και από τότε η Κύπρος στέλνει στα σισσίτια της Αθήνας 2,5 τόνους κρέας. Από τον περασμένο μήνα η βοήθεια αυτή έχει επεκταθεί και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας. 

Αύριο με πρωτοβουλία της Αρχιεπισκοπής θα γίνει νέος έρρανος με κουπόνια ενός, δύο, πέντε και δέκα ευρώ. Τα χρήματα που θα μαζευτούν θα σταλούν σε μορφή τροφίμων στην Ελλάδα. Ο έρανος, υπο την ονομασία «Πρόκληση-Πρόσκληση Αγάπης» θα πραγματοποιηθεί στο δήμο Λευκωσίας, Αγλατζιάς, Αγίου Δομετίου και Στροβόλου, Λάρνακας και Αραδίππου. 

Παρακάλεσε το κοινό να προσφέρει από το υστέρημα του ότι μπορεί. Την ερχόμενη Τετάρτη 7 του μηνός θα κληθούν οι ιερατικοί προϊστάμενοι των ενοριών της αρχιερατικής περιφέρειας, για να εξεταστεί πόσες άπορες ή πολύτεκνες οικογένειες υπάρχουν στην περιοχή, ώστε να ετοιμαστεί «ειδικό πακέτο προσφοράς αγάπης» με πρώτες ύλες και κρέας για το πασχαλινό τραπέζι.


Δημοφιλείς αναρτήσεις