Κυριακή, 25 Μαρτίου 2012

Ενοικιάζουμε ακόμη 120 μεγαβάτ για το καλοκαίρι

Αρμόδιες πηγές που μίλησαν στην "Αλήθεια", ανέφεραν πως την ερχόμενη Τρίτη θα κατοχυρωθεί συμφωνία ενοικίασης μονάδων παραγωγής ενέργειας ύψους 120 μεγαβάτ για τις ανάγκες σε ζήτηση για το καλοκαίρι που έρχεται. Η υφιστάμενη δυνατότητα παραγωγής ενέργειας δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες του καλοκαιριού και κρίνεται απαραίτητο η ενοικίαση και άλλων μονάδων παραγωγής ενέργειας, που αναλογικά θα στοιχίσουν όσα στοίχισαν και οι γεννήτριες που ενοικιάζουμε από Αμερική και Ελλάδα. 


Αυτή την στιγμή υπάρχει μία δυνατότητα μέγιστης παραγωγής 920 μεβαγάτ, ενώ με την ενοικίαση των νέων μονάδων, πιθανό επίσης από Αμερική, η δυνατότητα θα φτάσει τα 1040 μεγαβάτ.

Μέχρι την πρώτη Ιουλίου, στόχος της ΑΗΚ είναι να παρουσιαστεί έτοιμη και η μονάδα 5 στο Βασιλικό, συνολικής παραγωγής 150 μεγαβάτ, και έτσι η συνολική δυνατότητα παραγωγής να φτάσει τα περίπου 1200 μεγαβάτ. Ενημερωτικά να πούμε ότι πριν την έκρηξη στο Μαρί, η δυνατότητα παραγωγής ρεύματος ήταν 1438 μεγαβάτ, ενώ ακόμη και με την ενοικίαση των νέων μονάδων και την λειτουργία της μονάδας 5, η κατάσταση το καλοκαίρι θα είναι και πάλι οριακή. Η ΑΗΚ σύμφωνα με τις πληροφορίες βρήκε την εταιρία από την οποία θα ενοικιάσει τις γεννήτριες και θα θέσει την πρόταση για κατοχύρωση την Τρίτη.

Δημοφιλείς αναρτήσεις