Παρασκευή, 16 Μαρτίου 2012

Έρογλου: «Δεν θα αποδώσουν οι συνομιλίες μετά την 1η Ιουλίου»


Τουρκία και κατεχόμενα συμφωνούν στο ότι οποιεσδήποτε συνομιλίες μετά την 1η Ιουλίου δεν πρόκειται να αποδώσουν, σύμφωνα με τον κατοχικό ηγέτη Ντερβίς Έρογλου.


Σε δηλώσεις μετά τη σημερινή συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, στο πλαίσιο των απευθείας συνομιλιών για λύση του Κυπριακού, ο κ. Έρογλου ανέφερε ότι συζήτησαν το περιουσιακό και ότι οι σύμβουλοί τους θα συναντηθούν αύριο για να δουν εάν μπορούν να ετοιμάσουν κοινό έγγραφο για το θέμα.

Είπε ότι ο Ειδικός Σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό Αλεξάντερ Ντάουνερ θα επιστρέψει στην Κύπρο την Κυριακή και θα προσπαθήσει να ετοιμάσει την έκθεσή του εν μέσω των συναντήσεων.

Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Έρογλου εξέφρασε ικανοποίηση από την επίσκεψή του στην Άγκυρα και σημείωσε ότι Τουρκία και ψευδοκράτος συμφωνούν ότι δεν θα αποδώσουν οποιεσδήποτε συνομιλίες μετά την 1ην Ιουλίου και έτσι θα πρέπει να εξευρεθεί λύση πριν την ημερομηνία αυτή.

Υποστήριξε, επίσης, ότι αποτελεί όνειρο το να αναμένει κανείς από τον  πρόεδρο Χριστόφια, ο οποίος μάλλον θα είναι υποψήφιος για επανεκλογή στην προεδρία της Δημοκρατίας, να γίνει ευέλικτος στις διαπραγματεύσεις.


Δημοφιλείς αναρτήσεις