Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου 2012

Κραυγή απόγνωσης από τους Πολύτεκνους-Oικογένειες χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα


Τραγική η κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι πολύτεκνοι, οι οποίοι καταγγέλλουν ότι "Κυβέρνηση τους έχει φέρει σε δυσμενή οικονομική θέση" αφού καθυστερείται, από τις αρμόδιες αρχές, η αποστολή των επιταγών για το επίδομα τέκνου. 100 περίπου πολύτεκνες οικογένειες, μετά την καθυστέρηση στην καταβολή του επιδόματος τέκνου, δεν μπορούν να πληρώσουν τα δάνεια τους ενώ «φοιτητές πολύτεκνων οικογενειών θα αναγκαστούν να σταματήσουν τις σπουδές τους», σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα της Οργάνωσης Πολυτέκνων, Νίκο Βαλιαντή.Από τον Δεκέμβριο που πήραν επίδομα αναμένεται να πάρουν ξανά το Μάιο.


Οι πολύτεκνοι πνεόυν τα μένεα κατά της Κυβέρνησης και κάνουν λόγο για αδυναμία του κράτους να ελέγξει με τάχιστους ρυθμούς την ακίνητη περιουσία των δικαιούχων καθώς και τα εισοδήματα που είχαν το 2011. Μετά από αυτή την εξέλιξη, αμφίβολο είναι εάν θα εφαρμοστεί τελικά η νομοθεσία για τη στόχευση του επιδόματος τέκνου που ψήφισε η Βουλή τον περασμένο Δεκέμβρη.

O γενικός γραμματέας της Οργάνωσης Πολυτέκνων, Νίκος Βαλιαντής,ζήτησε την αναστολή του νόμου τονίζοντας πως «η οργάνωση είχε προειδοποιήσει για τα προβλήματα τα οποία θα προέκυπταν».

Προειδοποιούν με τη λήψη δυναμικών μέτρων
Προειδοποίησε επίσης με τη λήψη δυναμικών μέτρων, προσθέτοντας ότι «δεχόμαστε τηλέφωνα από μέλη μας τα οποία απειλούν ότι θα συγκεντρωθούν έξω από το Προεδρικό και τη Βουλή».

Χωρίς ρεύμα...
Η Πρόεδρος της Επαρχιακής Οργάνωσης Πολυτέκνων Λευκωσίας Βιβή Βαλιαντή, δήλωσε στο Sigmalive ότι υπάρχουν πολλές οικογένειες πολυτέκνων που δεν έχουν ούτε ηλεκτρικό ρεύμα στο σπίτι, αφού οι γονείς είναι άνεργοι και στηρίζονταν αποκλειστικά στο επίδομα τέκνου για να πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους. Δυσκολεύονται ακόμη να πληρώσουν για βενζίνη με αποτέλεσμα να μην έχουν τη δυνατότητα να μεταφέρουν τα παιδιά τους στο σχολείο.

Εταιρείες προσφέρουν δωρεάν τρόφιμα, γάλα και φθαρτά
Πρόσθεσε επίσης, ότι λόγω της δεινής οικονομικής κατάστασης στην οποία βρίσκονται πολύτεκνες οικογένειες, κάποιες εταιρείες τους προσφέρουν δωρεάν τρόφιμα, γάλα και φθαρτά.

Σύμφωνα με την κ. Κανάρη, υπάρχουν πέραν των 100 οικογενειών οι οποίες κάτω από αυτές τις απαράδεκτες συνθήκες.Δημοφιλείς αναρτήσεις