Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου 2012

Επιπτώσεις χρεοκοπίας της Malev στην Κύπρο


Δυσάρεστη εξέλιξη η οποία επηρεάζει αρνητικά την αεροπορική σύνδεση της Κύπρου με την Ουγγαρία, χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος Τύπου των αεροδρομίων της Κύπρου Αδάμος Ασπρής την απώλεια της ουγγρικής αεροπορικής εταιρείας Malev.


Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο Αδάμος Ασπρής υπενθύμισε πως η Malev ήταν μια από τις πρώτες αεροπορικές εταιρείες που συνέδεσαν τη νεοσύστατη τότε Κυπριακή Δημοκρατία με τον υπόλοιπο κόσμο, εξηγώντας πως κατά τη χειμερινή περίοδο εκτελούσε συνολικά γύρω στις 90 πτήσεις από και προς τη Βουδαπέστη, ενώ την καλοκαιρινή περίοδο, η Malev συνέδεε την Κύπρο με την Ουγγαρία με άλλες 255 πτήσεις.

«Ενδεικτικά, στη διάρκεια του 2011 η Malev είχε μεταφέρει από και προς την Κύπρο συνολικά 78.000 επιβάτες» είπε. Επεσήμανε αναφορικά με την πρωινή πτήση που είχε προγραμματισμένη η Malev «ότι δεν παρουσιάστηκαν ιδιαίτερα προβλήματα».«Οπως έχουμε ενημερωθεί από τους αντιπροσώπους της αεροπορικής εταιρείας, οι ίδιοι, προβαίνουν ήδη από χθες στις απαραίτητες ενέργειες με στόχο την όσο το δυνατόν καλύτερη εξυπηρέτηση των επιβατών τους» σημείωσε.

«Σίγουρα», συνέχισε «ο τερματισμός των εργασιών μιας αερογραμμής που εκτελεί πτήσεις από και προς την Κύπρο αποτελεί πλήγμα που συνοδεύεται με οικονομικές απώλειες σε διάφορα πεδία». «Η δε συνέχιση της οικονομικής κρίσης είναι εμφανές ότι δημιουργεί δυσοίωνες προοπτικές και για άλλες αεροπορικές εταιρείες που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες» ανέφερε. Εξήγησε δε ότι «είναι και για αυτό το λόγο που έγκαιρα, η Hermes Airports σε συνεργασία με το κράτος προχώρησαν στην εξαγγελία των εμπορικών κινήτρων».

«Στόχος μας είναι να προσελκύσουμε νέες αεροπορικές εταιρείες αλλά και να ενθαρρύνουμε τις υφιστάμενες, είτε να εγκαινιάσουν νέα δρομολόγια, είτε να αυξήσουν την επιβατική κίνηση προς τη χώρα μας» είπε.

Τέλος ο κ. Ασπρής υπενθύμισε πως «ήδη η Ryanair έχει αξιοποιήσει ένα από τα σχέδια κινήτρων, ενώ το βράδυ της Παρασκευής ανακοίνωσε και την πρόθεση της να συμπεριλάβει στο πτητικό της πρόγραμμα, το δρομολόγιο Πάφος-Βουδαπέστη, από τον προσεχή Απρίλιο».

«Την ίδια στιγμή βρισκόμαστε σε επαφή και με άλλες αερογραμμές και αναμένουμε ότι πολύ σύντομα θα κλειδώσουν άλλα τέσσερα νέα δρομολόγια από τη Ρωσία, γεγονός που αναμένουμε ότι θα επιφέρει μια σημαντική αύξηση της επιβατικής κίνησης από μεγάλες Ρωσικές πόλεις προς τη χώρα μας» κατέληξε.

Δημοφιλείς αναρτήσεις