Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2012

H UNOPS ξανακτυπά! - Με το ζόρι "λύση"

Ξεκίνησαν οι διαδικασίες διαφήμισης των οφελών μιας λύσης που δεν υπάρχει!
Άρχισε να διαχέεται… μυρωδιά 2004, καθώς προκηρύχθηκε διαγωνισμός για την ανάληψη επικοινωνιακής εκστρατείας, για προώθηση των οικονομικών οφελών που θα προκύψουν από τη λύση 


Για… στιγμές 2004 άρχισαν να προετοιμάζονται τα προγράμματα των Ηνωμένων Εθνών, αφού η UNDP προκήρυξε διαγωνισμό για την ανάπτυξη και υλοποίηση διαφημιστικής και επικοινωνιακής εκστρατείας, η οποία θα προωθεί τα οικονομικά οφέλη που θα προκύψουν από τη λύση του Κυπριακού. Η εκστρατεία εμπίπτει στο πλαίσιο του έργου «Οικονομική Αλληλεξάρτηση II» και επιχορηγείται από το UNDP, το οποίο συνεργάζεται στενά με τη γνωστή μας UNOPS. (Δέστε από παλιά τι γράφαμε: ''ΚΥΠΡΟΣ 2015'', UNDP, USAID. ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ;, αλλά για κάποιους "
-->καλοπροαίρετους" όλα αυτά ήταν στην σφαίρα της φαντασίας μας!!! Για άλλη μια φορά δικαιωνόμαστε!!!)
Πραγματοποιείται, μάλιστα, σήμερα ημερίδα ενημέρωσης για τον διαγωνισμό. Η πρόσκληση απευθύνεται σε φορείς που δραστηριοποιούνται στον τομέα της διαφήμισης και το προϋπολογιζόμενο ποσό αγγίζει τις 120.000 χιλιάδες ευρώ, μη συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ. Σύμφωνα με τις οδηγίες, οι δικοινοτικές κοινοπραξίες, φυσικών ή νομικών προσώπων, που θα υποβάλουν αιτήσεις ενδιαφέροντος, πρέπει να αποτελούνται από 50% Ε/κ και 50% Τ/"κ". Τα δύο συμβαλλόμενα μέρη είναι το ΚΕΒΕ και το αντίστοιχο ‘τουρκο"κυπριακό" επιμελητήριο’. 
Στόχος το «ναι»
Στόχος του προγράμματος, όπως αναφέρεται στις οδηγίες, είναι να παρουσιαστούν τα οικονομικά οφέλη μιας λύσης με τρόπο που να ενθαρρύνει σχεδιασμούς συνεργασίας, που θα αποβούν θετικοί για την οικονομία σε όλη την επικράτεια του νησιού, με τη δημιουργία περισσότερων ευκαιριών για συνεταιρισμούς και την κατανόηση νέων και υφιστάμενων αλληλοεξαρτώμενων οικονομικών σχέσεων. 
Ο πιο σημαντικός σκοπός που το πρόγραμμα αυτό καλείται να επιτελέσει, ωστόσο, είναι να δημιουργήσει συνθήκες που θα ωθήσουν τις δύο κοινότητες στην υπερψήφιση του νέου σχεδίου. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στις οδηγίες, «πάνω απ’ όλα η εκστρατεία θα καταδείξει τα οικονομικά οφέλη της λύσης, ελπίζοντας ότι, κατ’ αυτόν τον τρόπο, η ανάγκη για λύση το συντομότερο δυνατόν θα κερδίσει αυξανόμενη υποστήριξη από το ευρύ κοινό, η οποία θα εκδηλωθεί στα σχετικά δημοψηφίσματα όταν έρθει η ώρα». 
Συνεπώς, ο ανάδοχος θα πρέπει να αναδείξει οφέλη τόσο για τις επιχειρήσεις, όσο και για τους απλούς πολίτες, όπως αναφέρεται. Προστίθεται, δε, ότι βασικό στοιχείο του προγράμματος θα πρέπει να είναι η παρουσίαση πληροφοριών που ενδιαφέρουν το κοινό, ώστε να αυξηθεί η γνώση του για τις οικονομικές συνθήκες και τα οφέλη που θα προκύψουν από τη «συμφιλίωση» και ως εκ τούτου να βοηθηθεί στη λήψη συνειδητών αποφάσεων, ως καταναλωτές και ως πολίτες. 
Ερώτημα αποτελεί, βεβαίως, γιατί δύο οικονομίες σε κρίση, και μάλιστα η μία πλήρως εξαρτώμενη από την Τουρκία, να θέλουν να είναι αλληλοεξαρτώμενες…

Δεν σταμάτησαν ποτέ
Υπενθυμίζεται ότι ανάλογες δραστηριότητες ήταν ευρέως διαδεδομένες την εποχή του σχεδίου Ανάν, αφού, υπό τον μανδύα προγραμμάτων, επιχορηγήσεων σε μη κυβερνητικές οργανώσεις και άλλων συναφών δραστηριοτήτων, διοχετεύονταν κονδύλια προς την πλατφόρμα του «ΝΑΙ». Φαίνεται ότι η πρακτική αυτή ουδέποτε έχει σταματήσει αλλά, αντιθέτως, η προώθηση της λύσης απασχολούσε κατά καιρούς τον Ντάουνερ και την ομάδα του.

Για παράδειγμα, όπως καταγράφεται σε ένα από τα διαρρεύσαντα έγγραφα, ημερομηνίας 26 Απριλίου 2009, ο συνεργάτης του Ντάουνερ, Στίβεν Μπουργκ απέστειλε στον Ειδικό Σύμβουλο το ακόλουθο μήνυμα: «Για μια εκστρατεία του ‘ναι’, η οποία θα προωθήσει μια ψήφο υπέρ του ‘ναι’ σε ένα μελλοντικό δημοψήφισμα, ο κ. Ίρβιν συνιστά έντονα τον Κουίντερ Όλιβερ». Είναι, βεβαίως, σαφές, ότι η προώθηση του «ναι» δεν θα έπρεπε να εμπίπτει στα καθήκοντα του Ντάουνερ και της Ομάδας του, που παρουσιάζονται ως υποβοηθητικοί και μόνο στη διαδικασία.

Σε άλλη επιστολή, ημερομηνίας 11 Ιουλίου 2009, την οποία έλαβε ο Αλεξάντερ Ντάουνερ από τον Γιάσερ Σάμπρα, ο Ειδικός Σύμβουλος λάμβανε οδηγίες σε σχέση με δραστηριότητες επικοινωνιακού χαρακτήρα. «Φαίνεται κάπως περίεργο να ζητάτε από τους Κυπρίους να ηγηθούν της διαδικασίας και να είστε ο μόνος που την ‘πουλά’. Συνεπώς προτείνουμε τα εξής: […] Να χρησιμοποιείτε περισσότερο πληρεξούσιους για την παράδοση μηνυμάτων (ο Τσιελεπής άρχισε να δίνει ομιλίες για το ομοσπονδιακό σύστημα, ο Ρολάνδης και ο Βασιλείου προειδοποιούν για την έλλειψη λύσης κ.ο.κ),[…] Να χρησιμοποιείτε τα μηνύματα φόβου προσεκτικά».

Ιδιαίτερα το τελευταίο σημείο καταδεικνύει περίτρανα την εμπλοκή του ίδιου του Ντάουνερ στην επικοινωνιακή διαδικασία. Και μάλιστα ο Ντάουνερ παίρνει το θέμα προσωπικά. Αναφέρει σε αλληλογραφία προς την τότε βοηθό του Σόνια Μπάχμαν: «Τώρα θα πρέπει να νικήσουν εμένα, δεν θα το πετύχουν». Είναι, συνεπώς, ξεκάθαρο, ότι τα ΗΕ συνεχίζουν με διάφορους τρόπους να συμμετέχουν στην προώθηση της λύσης και η χρηματοδότηση είναι μόνο ένας από αυτούς. (Τα αποσπάσματα είναι από το βιβλίο των Αιμιλιανίδη, Κοντού και Κέντα «Σημαδεμένη Τράπουλα).

Πού είναι η λύση;
Λύση, πάντως, δεν φαίνεται στον ορίζοντα. Χθες οι δυο διαπραγματευτές συζήτησαν το Περιουσιακό, με τον Ντερβίς Έρογλου να δηλώνει ότι «παρά την ‘αποφασιστικότητα’ της τ/"κ" πλευράς στο θέμα, η ε/κ πλευρά δεν το βλέπει 'ζεστά' αλλά την ενδιαφέρει πόσο έδαφος θα πάρει». Από τότε που άρχισαν τις συζητήσεις για το θέμα, ο Πρόεδρος Χριστόφιας λέει ότι πρέπει να ξέρει τι θα πάρει στο εδαφικό, πρόσθεσε. Τόσο καλή είναι η συνεννόηση μεταξύ των δύο πλευρών και το πρόβλημά μας είναι η οικονομική αλληλεξάρτηση μεταξύ των δύο κοινοτήτων…


-->
Εμείς τα λέγαμε εδώ και πολύ καιρό, για τον βρόμικο ρόλο που παίζουν όλοι αυτοί στο Κυπριακό, για να ικανοποιήσουν τις προσωπικές τους φιλοδοξίες, αλλά κυρίως τα οικονομικά τους συμφέροντα!  Άξιοι συμπαραστάτες τους και προωθειτές των διεφθαρμένων σχεδίων τους οι μαριονέτες, προσκυνημένοι πολιτικάντηδες μας, που τους έταξαν λαγούς και πετραχήλια για να μας ξεπουλήσουν, και στον βωμό των χρημάτων  και άλλων συμφερόντων θυσιάζουν τα πάντα ...


Πιο κάτω ακολουθούν διάφορες δημοσιεύσεις που κάναμε εδώ και πολύ καιρό  μέσω της επίσημης ιστοσελίδας μας, www.elamcy.com, σχετικά με όλους που απεργάζονται το μέλλον αυτό του τόπου. Τρανταχτά στοιχεία που φανερώνουν το βρόμικο παιχνίδι των κομμάτων μας, και όλων όσων κρύβονται πίσω από αυτά

Τα στοιχεία αυτά δεν θα τα δείτε σε καμιά άλλη ιστοσελίδα, άλλου κόμματος, γιατί όλοι τους έχουν λερωμένη την φωλιά τους και έχουν μεγάλα συμφέρωντα από όλους αυτούς

Δέστε τα συνταρακτικά στοιχεία που μαζέψαμε εδώ και καιρό, διαδώστε τα και αφυπνήστε όσους περισσότερους συμπατριώτες μας μπορείτε, τώρα πριν να είναι αργά! Δείξτε σε όλους ποιοι είναι αυτοί, που με τόσο πάθος προσπαθούν να βρούν "λύση" στην Κύπρο μας. Κάντε κλικ στους πιο κάτω συνδέσμους:

"Τα απόρρητα έγγραφα του Ντάουνερ"

Γεάδης Γεάδη
Στέλεχος Ε.ΛΑ.Μ.
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου

Δημοφιλείς αναρτήσεις