Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2012

Eννέα Κούρδους αντάρτες σκότωσαν οι ΤούρκοιΟι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας σκότωσαν εννέα Kούρδους σε δύο διαφορετικά επεισόδια σήμερα στη νοτιοανατολική Τουρκία, όπου ζουν κυρίως Κούρδοι, όπως δήλωσε πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας της περιοχής. Δύο Τούρκοι στρατιώτες τραυματίστηκαν.

Το ένα επεισόδιο σημειώθηκε στο Ντιγιάρμπακιρ, κεντρική πόλη της νοτιοανατολικής Τουρκίας, όπου γίνονται συχνά συγκρούσεις μεταξύ μελών του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) και του τουρκικού στρατού, διευκρίνισε η ίδια πηγή. 

Οι δυνάμεις ασφαλείας σταμάτησαν ένα όχημα και εντόπισαν μέσα σε αυτό 125 κιλά εκρηκτικών. Ο οδηγός του οχήματος σκοτώθηκε στη διάρκεια ανταλλαγής πυροβολισμών. 

Οι τέσσερις σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις στην επαρχία Σιρνάκ, στα σύνορα με το Ιράκ, επεσήμανε η ίδια πηγή. 

Οι συγκρούσεις μεταξύ των Kούρδων ανταρτών και του τουρκικού στρατού έχουν ενταθεί τους τελευταίους μήνες. Τον Οκτώβριο η Τουρκία διεξήγαγε μία ευρεία αεροπορική και χερσαία επιχείρηση εναντίον των κούρδων αυτονομιστών στα νοτιοανατολικά της χώρας, αλλά και στο βόρειο Ιράκ μετά το θάνατο 24 Tούρκων στρατιωτικών σε μία ενέδρα.


Δημοφιλείς αναρτήσεις