Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2012

Chrystal Ice:Νέα σύλληψη εμπόρων-Ίδια συμπτωματολογία με τη σχιζοφρένεια έχει το φονικό ναρκωτικό (φωτος)

Στη σύλληψη ενός 37χρονου Ιρανού και μίας 25χρονης Κύπριας προχώρησε χθες η ΥΚΑΝ όταν, μετά από επιχείρηση, εντόπισε στο όχημα του Ιρανού 30 γραμμάρια επικίνδυνης ναρκωτικής ουσίας Chrystal Ice ή αλλιώς μεταμφεταμίνης.

Οι δύο τέθηκαν υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων, σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση παράνομης κατοχής και χρήσης ναρκωτικών, καθώς και για παράνομη κατοχή ναρκωτικών με σκοπό την προμήθεια.Οι συλληφθέντες παραδέχθηκαν ενοχή.

Σε έρευνα που έγινε στο όχημα του 37χρονου, εντοπίστηκε και κατασχέθηκε άσπρη κρυσταλλική ουσία βάρους 30 γραμμαρίων και μια ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, ενώ στην κατοχή της 25χρονης, εντοπίστηκαν 2 γραμμάρια της ίδιας ουσίας, καθώς επίσης και σκεύη καπνίσματος ναρκωτικών.

Η Υπηρεσία έλαβε πληροφορία για κατοχή και κυκλοφορία ναρκωτικών για συγκεκριμένο άτομο και αυτοκίνητο. Το όχημα ανεκόπη σε ανοιχτό χώρο στη Λεμεσό, και μέσα ανευρέθηκε η άσπρη κρυστάλλική ουσία, το λεγόμενο Chrystal Ice, μικρού βάρους 30 γραμμαρίων.

Ανευρέθηκε επίσης μία ζυγαριά ακριβείας

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου της ΥΚΑΝ, η συγκεκριμένη ουσία υπήρχε και στην Κύπρο παλαιότερα όμως δεν κατάφερε να επικρατήσει.

Το κρύσταλ είναι μια επικίνδυνη ισχυρή χημική ουσία και όπως όλα τα ναρκωτικά είναι διεγερτικό, καταστρέφει την υγεία του ανθρώπου και προκαλεί απώλεια μνήμης, δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου της ΥΚΑΝ.

Πώς επιδρά στον άνθρωπο

Κρισταλαις. Το νέο θανατηφόρο ναρκωτικό που προκαλεί χρονιαία εξωγενή ψύχωση, η οποία έχει ακριβώς τα ίδια χαρακτηριστικά με τη σχιζοφρένεια. Η ουσία αυτή υπήρχε πάντα ως επιλογή για τους ναρκομανείς, δήλωσε στο Sigmalive ο ψυχίατρος Κυριάκος Βερεσιές, με τη διαφορά, πρόσθεσε, ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα παρατηρήθηκε ότι πλέον χρησιμοποιείται ως πρώτη επιλογή. Σε δεύτερη μοίρα μπαίνουν ηρωίνη και κοκαΐνη.

Κακά τα ψέματα τα ναρκωτικά έχουν γίνει ενα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που μαστίζουν τη νεολαία της Κύπρου αλλά και όλης της Ευρώπης. Ραγδαία αύξηση παρουσίασε η διακίνηση μετά το άνοιγμα των οδοφραγμάτων

Οι μεγαλοεπιχειρηματίες του θανάτου που μπορούν πλέον να εισάγουν πιο εύκολα, που βρίσκουν βαποράκια στο πρόσωπο των χιλιάδων αλλοδαπών αλλά και των απελπεισμένων για την δόση τους νέων μας διακινούν ναρκωτικά σε τεράστιες ποσότητες. Το αποτέλεσμα μια κυριολεκτικά αποχαυνωμένη και αδρανείς νεολαία αδύνατει να σκεφτεί και να αγωνιστεί για αυτό τον τόπο.

ΟΧΙ ΣΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ- Το άδειο μυαλό δεν σκέφτεται το αδύναμο σώμα δεν μάχεται!

Η πάρακατω φωτογραφία δείχνει τα αποτελέσματα του συγκεκριμένου ναρκωτικού:

Δημοφιλείς αναρτήσεις