Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου 2012

Μιλά ο άνθρωπος που διώκεται για εξύβριση του Χριστόφια

«Εγώ ποτέ δεν ύβρισα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, είπα απλά με ποιο δικαίωμα πάει και χαρίζει τις περιουσίες μας στους Τούρκους». Αυτό ανέφερε στην «Αλήθεια», ο 69χρονος συνταξιούχος Τάκης Ματθαίου ο οποίος σύρεται στα δικαστηρία με την κατηγορία της εξύβρισης του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Όπως μας είπε ο ίδιος, δεν έχει πρόβλημα με τον Πρόεδρο για τα όσα έγιναν στο Μαρί, αλλά για το ξεπούλημα των περιουσιών μέσα από τις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό. Ο ίδιος είναι πρόσφυγας από τα Λιβερά της Κερύνειας, και όπως μας ανέφερε χαρακτηριστικά, «δεν μπορεί να διανοηθεί ότι ο κ. Χριστόφιας κάθεται σε ένα τραπέζι με τον Έρογλου και χαρίζει την περιουσία για την οποία μάτωσε ο πατέρας του να δημιουργήσει».
Ο ίδιος μας περιέγραψε παραστατικά το όλο συμβάν, και πως κάτοικος του χωριού Παλιομετόχου, γνωστός για τις κομματικές του πεποιθήσεις, όπως μας ανέφερε, πήρε τηλέφωνο την Αστυνομία και τον κατήγγειλε για εξύβριση του Προέδρου, κάτι που ο ίδιος αρνείται. «Επία στο καφενείο, τζιαμέ ανοίχτηκε μία συζήτηση, στην οποία εγώ είπα με ποιου το δικαίωμα πάει να δώκει τις περιουσίες μας στους Τούρκους. Ερώτησε μας εμάς που έχουμε τις περιουσίες αν δεχούμαστε να δώκουμε τις περιουσίες μας στους Τούρκους; Γιατί το κάμνει μόνος του, επειδή εν Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει το δικαίωμα να πάει να αρπάξει τις περιουσίες τις δικές μας να τις δώκει στους Τούρκους;»
«Κάποιοι που τζιαμέ εγυρέψαν να τον υποστηρίξουν», συνέχισε, και «λαλώ τους τούντα πράματα είναι παράλογα και ξέρω γω, και τέλως πάντων ύβρισα εγώ, αλλά για τους Τούρκους. Τωρά κάποιος που τζιαμέ ψευτομαρτυρά ότι ύβρισα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Την καταγγελία ότι ύβρισα τον Πρόεδρο την έκαμε κάποιος Παλιομεσχίτης, κουμμουνιστής».

Διαβάστε:

Δημοφιλείς αναρτήσεις