Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου 2012

Για ''κοινή οχληρία'' κατηγορήθηκε πολίτης που εξύβρισε τον Πρόεδρο

Για τις 5 Ιουνίου ορίστηκε η δίκη του προσώπου που κατηγορείται για εξύβριση του Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια.

Ο κατηγορούμενος, ο οποίος παρουσιάστηκε χτες ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, κατηγορήθηκε ότι στις 3 Αυγούστου στη Λευκωσία διενήργησε πράξη για την οποία δεν ήταν εξουσιοδοτημένος από το νόμο.

''Δηλαδή, ενώ οδηγούσε το όχημά του έβγαλε το κεφάλι από το παράθυρο και απευθυνόμενος προς το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας φώναξε 'βλάκα Πρόεδρε παραιτήσου' και συνεπεία αυτού προκάλεσε ενόχληση στο κοινό κατά την άσκηση των κοινών δικαιωμάτων του'', αναφέρεται στο κατηγορητήριο.

Ο κατηγορούμενος δεν παραδέχθηκε ενοχή και ως εκ τούτου η Δικαστής Μαρία Παπαϊωάννου όρισε τη δίκη για τις 5 Ιουνίου.

Η συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορουμένου, Αννα Πειλήδου, ζήτησε να δοθεί χρόνος και ανέφερε ότι θα αποστείλει επιστολή στον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας ζητώντας την αναστολή της ποινικής δίωξης, διότι από το μαρτυρικό υλικό δεν αποκαλύπτεται το αδίκημα της κοινής οχληρίας.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο υπάρχουν τρεις μάρτυρες κατηγορίας, εκ των οποίων δύο μέλη της προεδρικής φρουράς.

Και η ποινή "Κύριε" Πρόεδρε που θα επιθυμούσες για τον εν λόγω αμαρτωλό ποια θα ήταν; Εξορισμός στα Γκούλαγκ της Σιβηρίας για να συμμορφωθεί;

Πράγματι με τετοιες ενέργειες Δημήτρη Χριστόφια αποδεικνύεις πως είσαι ένας πραγματικός μαχητής της Δημοκρατίας!!!

Δημοφιλείς αναρτήσεις