Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2012

Μεγάλο το κόστος για τις ΑΠΕ στους λογαριασμούς της ΑΗΚ λένε οι καταναλωτές

Θα επηρεάσει δυσμενώς τα κυπριακά νοικοκυριά το κόστος για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (ΑΠΕ) στα τιμολόγια της ΑΗΚ , δηλώνει ο Κυπριακός Σύνδεσμος Καταναλωτών.

Σε ανακοίνωση με αφορμή το νομοσχέδιο περί Ενθάρρυνσης της Χρήσης Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και της Εξοικονόμησης Ενέργειας που συζητείται στη Βουλή, ο Σύνδεσμος αναφέρει ότι καμιά αύξηση στους ήδη βεβαρημένους λογαριασμούς της ΑΗΚ δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτή, ακόμα και εάν αυτή αφορά τις ΑΠΕ.

Ο Σύνδεσμος καλεί το κράτος και τη Βουλή να βρουν άλλους τρόπους για ενίσχυση του ταμείου των ΑΠΕ και εισηγείται όπως μέρος του ΦΠΑ που ήδη καταβάλλεται στο τιμολόγιο της ΑΗΚ, να πηγαίνει για ενίσχυση του ταμείου.

''Στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι καταναλωτές στην Κύπρο, οι προσπάθειες όλων θα πρέπει να στοχεύουν στη στήριξη των καταναλωτών και στην παροχή βοήθειας προς τις ευάλωτες ομάδες και όχι στην αύξηση ή την επιβολή νέων έμμεσων φορολογιών'', αναφέρει η ανακοίνωση.

Σύμφωνα με τον Σύνδεσμο, η αύξηση είναι αρκετά μεγάλη και σε συνδιασμό με την αύξηση του ΦΠΑ σε 17 τοις εκατό από πρώτη Μαρτίου, θα επηρεάσει δυσμενώς το κοινό.

Δημοφιλείς αναρτήσεις