Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2012

Η ΦΙΛΟΛΑΪΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ «ΛΑΟΥ» ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΛΑΟΣ ΠΟΥ ΥΠΟΦΕΡΕΙ


Αυξήσεων συνέχεια από την "φιλολαϊκή" Κυβέρνηση του προέδρου της μειοψηφίας και του κόμματος του «Λαού».

Αυξήθηκε λοιπόν η τιμή στα καύσιμα και έπεται από 1η Μαρτίου η αύξηση του Φ.Π.Α, συνεπώς αναμένεται αύξηση στην τιμή των τροφίμων και βασικών αγαθών επιβίωσης.


Η ενέργεια έχει προ πολλού πάρει τα πάνω της με το ηλεκτρικό ρεύμα να έχει γίνει είδος πολυτελείας και όλα αυτά ενώ η ανεργία αυξάνεται κατακόρυφα και οι έχοντες εργασία γίνονται θύματα στυγνής εκμετάλλευσης από τους κεφαλαιοκράτες υπηρέτες του χρήματος.

Εν τω μεταξύ, ενώ όλα αυτά συντρέχουν, συνυπάρχουν και επιδεινώνονται ο λαός καλείται σε σκληρή λιτότητα για να επιβιώσει.

Το κόμμα του «λαού», λοιπόν, που προεκλογικά το 2008 διαλαλούσε δίκαιη κοινωνία, «φιλολαϊκή» διακυβέρνηση, έταζε λαγούς και πετραχήλια στον λαό, αυτό το ίδιο το κόμμα τριάμισι χρόνια μετά έχει καταδικάσει αυτό το λαό στην μιζέρια, στην απελπισία και σε ένα δύσβατο αδιέξοδο.

Ας δούμε όμως αυτήν την αύξηση του Φ.Π.Α από 15% σε 17%, την οποία πολλές μεγάλες υπεραγορές ανακοίνωσαν πως θα την απορροφήσουν και δεν θα την βάλουν πάνω στις τιμές. Τι γίνεται όμως με εκείνες τι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τις οικογενειακές επιχειρήσεις που αυτή η αύξηση θα είναι η ταφόπλακά τους καθώς ο καταναλωτής σίγουρα θα προτιμήσει αυτούς που θα το απορροφήσουν και θα συνεχίσουν με τις ίδιες τιμές; Πόσο βοηθάει τον μεσαίο και μικρό μαγαζάτορα αυτό το μέτρο κύριοι της "φιλολαϊκής" κυβέρνησης;

Μία άλλη επέκταση της αύξησης αυτής είναι οι οικονομικά ευπαθείς ομάδες όπως οι πολύτεκνοι, άνεργοι, συνταξιούχοι και χαμηλά αμειβόμενοι ιδιωτικοί υπάλληλοι δηλαδή η συντριπτική πλειοψηφία του λαού που με την αύξηση αυτή του Φ.Π.Α. τα τρόφιμα και τα βασικά ειδή και αγαθά επιβίωσης θα αποτελούν είδη πολυτελείας ειδικά όσον αφορά τους πολύτεκνους που στα πλαίσια της "φιλολαϊκής" διακυβέρνησης Χριστόφια τους αποκόπηκε το επίδομα.

Εν συνεχεία η αύξηση στην τιμή των καυσίμων που θα φέρει κλιμακωτές αυξήσεις σε όλα τα προϊόντα και ειδικότερα στη ήδη βεβαρημένη τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος που επηρεάζεται και από την αύξηση του Φ.Π.Α. Συνεπώς, ένα από τα βασικότερα αγαθά επιβίωσης το ηλεκτρικό ρεύμα έχει το τελευταίο δεκάμηνο υπερδιπλασιαστεί αφού πέραν της φονικής έκρηξης στο Μαρί επηρεάζεται και από τις συνεχόμενες αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων και τώρα και με την αύξηση του Φ.Π.Α.

Όλα αυτά λοιπόν, στα πλαίσια της φιλολαϊκής διακυβέρνησης του Χριστόφια όπου καλεί τις ευπαθείς οικονομικά ομάδες να πληρώσουν τις δικές του αμαρτίες. Αυτό θα πει κόμμα και πρόεδρος του «λαού».

Ένας πρόεδρος που κατάφερε με την διακυβέρνησή του να σβήσει από το χάρτη τον μέσο πολίτη να καταστρέψει τις μικρό-μεσαίες επιχειρήσεις, να κάνει ένα ολόκληρο λαό να δεινοπαθεί και να χάσει την ελπίδα του για το αύριο.

Κατάφερε να κάνει την νεολαία πιο απαισιόδοξη από ποτέ, με λίγα λόγια κατάφερε να διαλύσει τα πάντα και όλα αυτά με την ανοχή και συνενοχή των υπόλοιπων κομμάτων που άλλοτε είναι συμπολίτευση άλλοτε αντιπολίτευση αναλόγως του πως φυσάει ο άνεμος.

Οι πάλαι ποτέ «καταξιωμένοι» πολιτικοί δεν μπόρεσαν να σκεφτούν πως με τις αυξήσεις δεν καταπολεμούν την ύφεση και την ανέχεια αλλά τις ενισχύουν επικίνδυνα. Αν αντίθετα μείωναν το Φ.Π.Α. κατά 2-3 % αυτόματα θα έπεφταν οι τιμές, συνεπώς η αγοραστική αξία του σταθερά χαμηλού μισθού θα αυξανόταν έτσι ώστε ο καταναλωτής θα αποκτούσε αυτοπεποίθηση και θα μπορούσε να αγοράσει τα αγαθά που χρειάζεται.

Το χρήμα θα άρχιζε και πάλι να κινείται στην αγορά, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα έπαιρναν μια βαθιά αναπνοή και θα έβλεπαν με αισιοδοξία το μέλλον, δημιουργώντας έτσι και κάποιες θέσεις εργασίας.

Κυριάκος Χ"Μιχαήλ
Στέλεχος Ε.ΛΑ.Μ.
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου

Δημοφιλείς αναρτήσεις