Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2012

Αγανακτισμένοι πολίτες δεν έχουν να πληρώσουν το ρεύμα και βγαίνουν στους δρόμους


Σε κοινωνικό φαινόμενο εξελίσσεται πλέον το θέμα των παραφουσκωμένων λογαριασμών κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας. Η μετά Μαρί εποχή έχει αλλάξει την κυπριακή κοινωνία, η οποία εκφράζει πλέον την αγανάκτησή της με ό,τι θεωρεί άδικο. Τα ποσά που αναγράφονται στους λογαριασμούς ρεύματος που παραλαμβάνουν τα νοικοκυριά ξεχείλισε την αντίδραση του κόσμου, ο οποίος στις πλείστες των περιπτώσεις δηλώνει αδυναμία να πληρώσει. 
Λογαριασμοί δυσβάσταχτοι που σε κάποιες των περιπτώσεων ισοδυναμούν σχεδόν με ολόκληρο τον προϋπολογισμό ενός νοικοκυριού. Με αποτέλεσμα το τελευταίο διάστημα να δημιουργηθεί ένα νέο κίνημα αγανακτισμένων πολιτών που οργανώνεται μέσα από ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης και ετοιμάζεται να εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του.

Μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα, τα μέλη των δύο ιστοσελίδων με την ονομασία «Μια φωνή κατά της ΑΗΚ» και «Τέλος στο Μονοπώλιο της ΑΗΚ», ανήλθαν σε χιλιάδες, ανταλλάσσοντας απόψεις, αλλά και τη δυσαρέσκειά τους, για τους λογαριασμούς που έχουν να πληρώσουν.

Την αντίδρασή τους αυτή τη μετουσιώνουν σε εκδήλωση διαμαρτυρίας την οποία θα πραγματοποιήσουν την ερχόμενη εβδομάδα έξω από τα γραφεία της ΑΗΚ σε όλες τις πόλεις. Για το σκοπό αυτό μάλιστα έχουν στείλει και σχετική επιστολή στην Αστυνομία Κύπρου, με την οποία την ενημερώνουν για τη διοργάνωση της εκδήλωσης.

«Είμαστε μια ομάδα πολιτών που επιθυμεί να προβεί σε ειρηνική διαμαρτυρία, έξω από τα κεντρικά γραφεία της ΑΗΚ, στις πόλεις Λευκωσία, Λεμεσό, Παραλίμνι, Πάφο και Λάρνακα», αναφέρουν στην επιστολή τους.

«Σκοπός της διαμαρτυρίας είναι η υπερβολική και αδικαιολόγητη αύξηση στα τέλη του ηλεκτρικού ρεύματος. Η διαμαρτυρία θα πραγματοποιηθεί στις 29/2/2012 από τις 12:30 το μεσημέρι μέχρι τις 14:30.

Θα εκτιμούσαμε οποιαδήποτε διευκόλυνση, βοήθεια και συμβουλές από την Αστυνομία για να πραγματοποιηθεί η διαμαρτυρία όσο το δυνατόν χωρίς προβλήματα για οποιονδήποτε», καταλήγει η ανακοίνωση.

Δημοφιλείς αναρτήσεις