Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2012

Οι εγκλωβισμένοι καταγγέλλουν τους Τούρκους εποίκους

Αισθήματα οργής και θλίψης, για την κατάσταση που επικρατεί, μπορούν να προκαλέσουν οι καταγγελίες της Συντονιστικής Επιτροπής Καρπασίας, του Σωματείου «Ελεύθερη Ενιαία Καρπασία» και του Σωματείου «Το Ριζοκάρπασον», αναφορικά με τον τρόπο δράσης των Τούρκων εποίκων και των «γκρίζων λύκων», σε βάρος εγκλωβισμένων στα κατεχόμενα 
Αντιπροσωπία τους είχε την Παρασκευή, στο Αρχηγείο της UNFICYP στην Κύπρο, συνάντηση με την Ανώτερη Λειτουργό Πολιτικών Υποθέσεων Sunaina Lowe. Τα προβλήματα που παρουσιάζονται δυσχεραίνουν τη ήδη δύσκολη ζωή των εγκλωβισμένων. Αφορούν τις καταστροφικές δράσεις του κατοχικού καθεστώτος σε βάρος του περιβάλλοντος στη Χερσόνησο της Καρπασίας, την απαγόρευση μεταφοράς στην ελεύθερη περιοχή αρκετών τόνων κεριού, που συσσωρεύθηκαν την τελευταία τριετία στη Μονή του Αποστόλου Ανδρέα από τάματα των προσκυνητών και που συνιστούν κίνδυνο ανάφλεξης και καταστροφής, καθώς και τη συνεχή παρουσία «αστυνομικών» στα σχολεία και τις εκκλησίες κατά τη διάρκεια λειτουργίας τους. 

Παράλληλα, κατήγγειλαν ότι Τούρκοι έποικοι και οι «Γκρίζοι Λύκοι» ασκούν απειλές, εκβιασμούς και τρομοκρατία εις βάρος των εναπομείναντων εγκλωβισμένων.

Δημοφιλείς αναρτήσεις