Τετάρτη, 29 Φεβρουαρίου 2012

Κατηγορητήρια για Μαρί


Εντός των αμέσως επόμενων ημερών, ο γενικός εισαγγελέας Πέτρος Κληρίδης οριστικοποιεί με την καταχώριση των κατηγορητηρίων ενώπιον δικαστηρίου των οκτώ που φέρονται να έχουν ευθύνη για την τραγωδία της 11ης Ιουλίου στο Μαρί. Όπως πληροφορείται ο «Π», την περασμένη εβδομάδα η ομάδα των νομικών της Γενικής Εισαγγελίας ολοκλήρωσε τη διατύπωση του κατηγορητηρίου για έναν έκαστο των οκτώ κατηγορουμένων. 


Ο κ. Κληρίδης, αφού τα μελετήσει, με τη σειρά του θα δώσει οδηγίες να καταχωρισθούν στο δικαστήριο. «Το θέμα θα ολοκληρωθεί εντός αυτής της εβδομάδας», μας ανέφερε καλά ενημερωμένη πηγή από τη Νομική υπηρεσία.
Ως γνωστόν, για την τραγωδία στο Μαρί κατηγορούνται οι τέως υπουργοί Εξωτερικών Μάρκος Κυπριανού και Άμυνας Κώστας Παπακώστας, ο τέως αρχηγός ΓΕΕΦ Πέτρος Τσαλικίδης, ο τέως υπαρχηγός ΓΕΕΦ Σάββας Αργυρού, ο συνταγματάρχης Γιώργος Γεωργιάδης, ο διευθυντής Πυροσβεστικής Ανδρέας Νικολάου, ο υποδιευθυντής της Πυροσβεστικής Χαράλαμπος Χαραλάμπους και ο διοικητής της ΕΜΑΚ Ανδρέας Λοϊζίδης.

Στους δύο τέως υπουργούς απαγγέλθηκαν κατηγορίες που αφορούν ανθρωποκτονία και πρόκληση θανάτου εξ αμελείας Ανάλογες κατηγορίες αντιμετωπίζουν και οι υπόλοιποι έξι κατηγορούμενοι. Για την πρώτη προβλέπεται ποινή φυλάκισης έως και διά βίου, ενώ για τη δεύτερη φυλάκιση μέχρι τέσσερα χρόνια.

Δημοφιλείς αναρτήσεις