Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2012

Τα απόρρητα μας στην φόρα… - Η ασχετοσύνη του ΥΠΑΜ θέτει σε κίνδυνο την Εθνική Ασφάλεια


Απίστευτο και όμως αληθινό! Με κρυπτοσυσκευές ο αλγόριθμος των οποίων είναι γνωστός και μπορεί να τον χρησιμοποιούν ήδη και άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και μπορεί με εύκολο τρόπο να διαρρεύσει σε μη φίλιες χώρες όπως η Τουρκία , προμηθεύεται το Υπουργείο Άμυνας για να διασφαλίσει δήθεν το απόρρητο των τηλεπικοινωνιών του!
ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΤΟΥΣ ΓΙΝΕΤΑΙ
Αποκλειστικές πληροφορίες της «ΜΑΧΗΣ» που δεν επιδέχονται αμφισβήτηση, αναφέρουν ότι τον Ιανουάριο 2011, το Υπουργείο Άμυνας προχώρησε σε διεθνή διαγωνισμό για προμήθεια κρυπτοσυσκευών , ζητώντας μέσα τις προδιαγραφές όπως ο Αλγόριθμος των συσκευών είναι EU SECURE, δηλαδή να έχει πιστοποιηθεί από τις Αρχές Ασφαλείας δύο κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίες ως εκ τούτου θα τον γνωρίζουν και θα μπορούν να τον χρησιμοποιήσουν κατά το δοκούν!!!

Όσο παράλογο και αν ακούγεται, η Κύπρος -η οποία αντιμετωπίζει πρόβλημα εισβολής και κατοχής και έχει τον εχθρό εντός των πυλών της, με πάμπολλα παραδείγματα φιλικών χωρών προς την Τουρκία να προσφέρουν τις «καλές τους υπηρεσίες» προς την εισβολέα σε θέματα υποκλοπών και παρακολουθήσεων- ζήτησε προσφορά για αγορά συσκευών κρυπτογράφησης, με Αλγόριθμους που θα μπορούν να κατέχουν και άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για σκοπούς δικτύων ΕΕ και όχι ΕΘΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ, άμυνας και ασφάλειας.

ΤΡΑΓΕΛΑΦΙΚΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ
Οι ίδιες αποκλειστικές πληροφορίες, αναφέρουν πως το τραγελαφικό της υπόθεσης είναι ότι με τον τρόπο που συντάχθηκαν οι προδιαγραφές για την αγορά των συγκεκριμένων κρυπτοσυσκευών, το ΥΠΑΜ είναι πλέον δεσμευμένο να προμηθευτεί συσκευές για το Εθνικό δίκτυο, οι οποίες ίσως ήδη να χρησιμοποιούνται από χώρες της ΕΕ σε δίκτυα που έχουν σχέση μόνο με την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Δηλαδή με λίγα λόγια, τις συσκευές που θα χρησιμοποιεί η Εθνική Φρουρά για την μεταφορά των απορρήτων πληροφοριών και των ευαίσθητων δεδομένων, θα μπορούν εάν επιθυμούν να τις χρησιμοποιούν και άλλες χώρες της ΕΕ, ενώ τουλάχιστον δύο από αυτές θα γνωρίζουν κιόλας και τον Αλγόριθμο τους με τα συνεπακόλουθα που αναφέρονται πιο πάνω. Το χειρότερο είναι ότι η Ε.Φ δε θα γνωρίζει εάν οι πληροφορίες αυτές έχουν υποκλαπεί ή όχι και όταν θα το μάθει μπορεί να είναι αργά!

ΕΓΚΛΗΜΑ Ή ΑΣΧΕΤΟΣΥΝΗ;
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η διαδικασία προμήθειας κρυπτοσυσκεών μέσω προσφορών, οι Αλγόριθμοι των οποίων μπορούν εύκολα να καταλήξουν στα χέρια της Τουρκίας μέσω οποιουδήποτε κατασκευαστή και η απαίτηση για χρήση Αλγόριθμου με την ένδειξη EU SECURE, αντί Εθνικού Αλγόριθμου που μόνο η Κύπρος θα γνωρίζει, μόνο ως εγκληματική ενέργεια μπορεί να χαρακτηριστεί, αφού αυτή οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στη διείσδυση «Δούρειων Ίππων» σε όλα τα επίπεδα της Εθνικής Φρουράς ή όπου αλλού χρησιμοποιηθούν οι συγκεκριμένες συσκευές κρυπτογράφησης και ο σχετικός Αλγόριθμος.

Αξιωματικοί της Εθνικής Φρουράς που γνωρίζουν το ζήτημα, ανέφεραν στη «ΜΑΧΗ» ότι ο Εθνικός Αλγόριθμος είναι η μοναδική σίγουρη προσέγγιση που προστατεύει την Κυπριακή Δημοκρατία σε θέματα Εθνικής Ασφάλειας, από υποκλοπές και από κάθε ενδεχόμενο να παραβιαστεί το απόρρητο των επικοινωνιών της Εθνικής Φρουράς και του ΥΠΑΜ, με κίνδυνο ευαίσθητες πληροφορίες και υλικό να καταλήξουν σε λάθος χέρια.
Εξάλλου πηγές μέσα από το ΓΕΕΦ δήλωσαν στην εφημερίδα μας ότι ο μόνος τρόπος να εξασφαλιστεί το απόρρητο των επικοινωνιών του ΥΠΑΜ και της Εθνικής Φρουράς, είναι η ανάκληση του διαγωνισμού και η εξασφάλιση κρυπτοσυσκευών με Εθνικό Αλγόριθμο.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΡΥΠΤΟΣΥΣΚΕΥΕΣ
Ένας από τους τρόπους με τους οποίους διασφαλίζεται η λήψη και η διαβίβαση ευαίσθητων πληροφοριών και η μεταφορά δεδομένων στα δίκτυα ασφαλείας, όπως για παράδειγμα του Υπουργείου Άμυνας, του Υπουργείο Εξωτερικών, της Αστυνομίας κλπ, είναι η κρυπτογράφηση, έτσι ώστε ο εχθρός να μη μπορεί να αποκρυπτογραφήσει και να ερμηνεύσει τα απόρρητα μηνύματα μεταξύ των υπηρεσιών του κράτους. Αυτή η δυνατότητα προϋποθέτει την ύπαρξη κρυπτοσυσκευών και Αγρόριθμου. Η κρυπτοσυσκευές είναι μηχανές οι οποίες τροποποιούν το κείμενο ενός μηνύματος σε σύμβολα και αριθμούς, κρυπτογραφόντας το με αυτό τον τρόπο, με τη χρήση Αλγόριθμων.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΛΓΟΡΙΘΜΟΣ
Ο Αλγόριθμος είναι το κλειδί με το οποίο κρυπτογραφείται και αποκρυπτογραφείται η διαβιβαζόμενη πληροφορία. Όπως γνωρίζει αυτό το κλειδί, έχει τη δυνατότητα να αποκρυπτογραφήσει και να διαβάσει την όποια πληροφορία έχει κρυπτογραφηθεί με βάση τον συγκεκριμένο Αλγόριθμο.

Επιπλέον:

1. Καμία χώρα της Ε.Ε δεν χρησιμοποιεί EU SECURE Aλγορίθμους για τις κρυποσυσκευές τους για δίκτυα άμυνας και ασφάλειας.

2. Ας μην τολμήσουν οι αρμόδιοι να επικαλεστούν το γεγονός ότι έκτος από τον Αλγόριθμο, η συσκευή διαθέτει και κλείδες ασφαλείας, αφού γνωρίζοντας και κατέχοντας τον Aλγόριθμο είναι πολύ εύκολο να σπάσει κάποιος την κλείδα ασφαλείας, της οποίας το επίπεδο ασφαλείας είναι πολύ χαμηλό!

Δημοφιλείς αναρτήσεις