Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2012

Επίθεση αυτοκτονίας σε χριστιανική εκκλησία της Νιγηρίας


Ένας καμικάζι έριξε το αυτοκίνητο που οδηγούσε και το οποίο ήταν παγιδευμένο με εκρηκτικά σε μια χριστιανική εκκλησία της πόλης Τζος στην κεντρική Νιγηρία, την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη η θεία λειτουργία της Κυριακής, προκαλώντας το θάνατο σε τoυλάχιστον δύο ανθρώπους και τραυματίζοντας 38 άλλους. «Ήταν μια επίθεση αυτοκτονίας. Ο δράστης οδηγώντας το αυτοκίνητο παραβίασε την πόρτα και εισβάλλοντας στην εκκλησία την ώρα της λειτουργίας, ανατινάχτηκε», δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας.

Μεγάλο μέρος της εκκλησίας καταστράφηκε, ενώ επί ώρες σιγόκαιγε η φωτιά που προκλήθηκε. Προς το παρόν, δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης για την επίθεση, αλλά η ισλαμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ πραγματοποιεί συχνά επιθέσεις σε χριστιανικές εκκλησίες.

Η Μπόκο Χαμάρ που επιδιώκει την εφαρμογή του ισλαμικού νόμου (σαρία) στη Νιγηρία, χρησιμοποιεί όλο και πιο βίαιες μεθόδους στις αιματηρές επιθέσεις που εξαπολύει τους τελευταίους έξι μήνες και έχει εντάξει στους στόχους της εκτός από την αστυνομία κι άλλα όργανα εξουσίας και τους Χριστιανούς. 

Δημοφιλείς αναρτήσεις