Τετάρτη, 29 Φεβρουαρίου 2012

Ερογλου: «Αναγνώριση του ψευδοκράτους από τα ΗΕ θα επιφέρει λύση»Σε περίπτωση που τα ΗΕ αναγνωρίσουν την ''οντότητα'' του ψευδοκράτους θα είναι δυνατή η επίτευξη συμφωνίας, δήλωσε ο Τ/"κ" ηγέτης Ντερβίς Ερογλου, σε διάλεξή του για το Κυπριακό στην Κωνσταντινούπολη.

Σύμφωνα με τον τ/"κ" Τύπο, ο κ. Ερογλου επανέλαβε τη θέση του ότι οι Ε/κ δεν έχουν ανάγκη τη λύση επειδή είναι ένα αναγνωρισμένο κράτος και μέλος της ΕΕ, και υποστήριξε ότι με τον εντοπισμό του φυσικού αερίου οι Ε/κ θα πάψουν πλέον εντελώς να ενδιαφέρονται για μια συμφωνία.


Κατά τον κ. Ερογλου, οι Ε/κ παραπλανούν τη διεθνή κοινότητα ισχυριζόμενοι ότι το Κυπριακό έχει αφετηρία το 1974 αφού το πρόβλημα προϋπήρχε από το 1963. Αναφερόμενος στην περίοδο της εισβολής είπε ότι παραχωρήθηκε περιουσία που "εγκατέλειψαν οι Ε/κ σε 55 με 60.000 Τ/"κ" που προσφυγοποιήθηκαν από τις ελεύθερες περιοχές" και δόθηκαν σε αυτούς "τίτλοι ιδιοκτησίας".

''Οσοί ήρθαν από την Τουρκία δεν είχαν τίποτα. Τους δώσαμε σπίτι, χωράφια και χώρους απασχόλησης'', ανέφερε.
Οι Ε/κ, είπε, "δεν παραπονούνται για τους Τ/"κ" πρόσφυγες αλλά για τους εκ Τουρκίας έποικους, ισχυριζόμενοι ότι αλλοιώνεται ο κυπριωτισμός''.


Δημοφιλείς αναρτήσεις