Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου 2012

Ομιλία του Πρύτανη εκνεύρισε τον Χριστόφια

Πολιτικούς κλυνωδισμούς προκάλεσε η ψεσινή τελετή αποφοίτησης των μεταπτυχιακών φοιτητών του Πανεπιστημίου Κύπρου. Η ομιλία του Πρύτανη του Πανεπιστημίου ενόχλησε ιδιαίτερα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε ότι κλήθηκε δήθεν ως τιμώμενο πρόσωπο σε εκδήλωση του Πανεπιστημίου για να ακούσει τα εξ’ αμάξης.


Δημόσια πρόσκληση για διάλογο με επίκεντρο την παγκόσμια κρίση απηύθυνε χθες βράδυ στην Πρυτανεία και την Σύγκλητο του Πανεπιστημίου Κύπρου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος μιλούσε κατά την διάρκεια τελετής αποφοίτησης των μεταπτυχιακών φοιτητών.

Ο Πρόεδρος ενοχλήθηκε έντονα από την ομιλία του κ. Χριστοφίδη, ο οποίος ανέφερε ότι « ο κυπριακός λαός μας και οι επόμενες γενιές αξίζουν κάτι καλύτερο, αξίζουν περισσότερη δημοκρατία και περισσότερη λογοδοσία, είναι μια μεγάλη ευκαιρία μέσα από τη θλίψη και τα γεγονότα του καλοκαιριού, να στήσουμε κάτι εντελώς καινούργιο, πιο υγιές και πιο σύγχρονο».
Μίλησε επίσης για την ανάγκη να συνταχθούμε πλήρως, όπως είπε, και χωρίς ταλαντεύσεις με τους συμμάχους μας στην ΕΕ για να χαραχτεί νέα εθνική στρατηγική.

Απαντώντας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ευχαρίστησε τον κ. Πρύτανη για την ωραία, καθ’ έδρας όπως είπε ομιλία του και κάλεσε τον ίδιο , την Πρυτανεία στο σύνολό της αλλά και την Σύγκλητο, «να συζητήσουν προκομμένα σε ένα επιστημονικό επίπεδο, τα ζητήματα της κρίσης , της παγκόσμιας κρίσης, η οποία έχει και βάθος και εύρος και δεν είναι τυχαία η κρίση και δεν έχει χτυπήσει μόνο την Κύπρο».

Ο Πρόεδρος εμφανίστηκε ενοχλημένος λέγοντας ότι δεν του αρέσει να είναι δήθεν το τιμώμενο πρόσωπο σε μία εκδήλωση και να ακούει τα εξ’ αμάξης.

Δημοφιλείς αναρτήσεις