Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2012

Το νέο Μνημόνιο των νενέκων Το νέο Μνημόνιο των νενέκων


Πραγματικότητα θα πρέπει να θεωρείται πλέον το νέο μνημόνιο, το οποίο θα ψηφιστεί συντόμως από το Ελλαδικό Κυνοβούλιο. Το μνημόνιο αυτό είχαν πει οι εντεταλμένοι των διεθνών τοκογλύφων ότι θα πρέπει να φέρει την υπογραφή των τριών πολιτικών αρχηγών, αλλιώς δεν μπορεί να προχωρήσει τίποτα. Ούτε PSI, ούτε τίποτα. Το προηγούμενο μνημόνιο, ως γνωστόν, είχε περάσει μόνο με τις ψήφους του ΠΑΣΟΚ και του ΛΑ.Ο.Σ. με τον Σαμαρά να στηρίζει όπου χρειάζεται.
Χθες οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί συναντήθηκαν, υπό τον Λουκά Παπαδήμο, με σκοπό να αρχίσουν τις διαπραγματεύσεις για αυτό το νέο μνημόνιο. Σε κάποια φάση, σύμφωνα με τις δημοσιογραφικές πληροφορίες ο Λουκάς Παπαδήμος διέκοψε την συνάντηση προκειμένου να τηλεφωνήσει στον Γιούνγκερ και να του πει ότι μπορεί να γίνει αύριο το Eurogroup κανονικά, δηλαδή σε απλά λόγια του τηλεφώνησε για να του πει ότι επήλθε συμφωνία.
Όμως τι είναι αυτό στο οποίο συμφώνησαν οι πολιτικοί αρχηγοί και συντόμως θα κληθούν να ψηφίσουν στην βουλή, οι βο(υ)λευτάδες;
Καταρχάς μείωση όλων των μισθών κατά 22%, συμπεριλαμβανομένου και του κατώτατου μισθού. Σε απλά Ελληνικά ένας «προνομιούχος» Έλληνας εργάτης που εργάζεται για 800 ευρώ το μήνα θα εργάζεται πλέον για 624, χάνοντας χοντρικά 3 μισθούς το χρόνο. Οι δε νέοι, κάτω των 25 ετών, χάνουν επιπλέον 10% πέφτοντας στα 560 περίπου. Μείωση των επικουρικών συντάξεων και νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο έως το Σεπτέμβριο του 2012. Περικοπές επιδομάτων. Πάγωμα στις ωριμάνσεις των μισθών και πολλά άλλα.
Κατά τα άλλα, θα έχουμε πάλι τους πολιτικάντηδες και τα τουρκοκάναλα να προπαγανδίζουν ότι «σώθηκε ο 13ος και 14ος μισθός». Θα έχουμε και τα συσσίτια της Διαμαντοπούλου, για να μην λιποθυμάνε τα παιδιά στα σχολεία. Για τους γονείς που θα κληθούν να ζήσουν τα παιδιά τους με 600 ευρώ, θα πει κανείς τίποτα;
Μπα… Άλλωστε «σώθηκε ο 13ος και 14ος μισθός».

Δημοφιλείς αναρτήσεις