Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου 2012

Όταν οι βάρβαροι κατακτητές, προπαγανδίζουν και παρουσιάζονται ως θύματα!

Υβριστικό έντυπο στο Ευρωπαϊκό ΚοινοβούλιοΗ Κυπριακή Προεδρία, οι τουρκικές απειλές σε βάρος της Κύπρου, αλλά και ένα προκλητικό έντυπο που αναφέρεται σε οργανωμένη γενοκτονία από τους Ελληνοκυπρίους σε βάρος των Τουρκο''κυπρίων'' ήταν τα θέματα που βρέθηκαν στο επίκεντρο της χθεσινής συνεδρίασης της Μεικτής Διακοινοβουλευτικής Επιτροπής Τουρκίας - ΕΕ, που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες.

Η προσβολή
Το προσβλητικό για τους Ελληνοκυπρίους έντυπο ανήκει στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Ακαδημαϊκών Σπουδών των Βρυξελλών. Το έντυπο διετίθετο έξω από την αίθουσα της συνεδρίασης της Μεικτής Διακοινοβουλευτικής Επιτροπής και το ζήτημα ηγέρθη από την ευρωβουλευτή Ελένη Θεοχάρους, η οποία έθεσε θέμα διαδικασίας και ζήτησε εξηγήσεις από το Προεδρείο. Η Κύπρια ευρωβουλευτής ρώτησε ποια αρμόδια Αρχή έδωσε την άδεια να κυκλοφορεί εντός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ένα τέτοιο κείμενο, στο οποίο τονίζονται και τα εξής:


Η Κυπριακή Προεδρία 
Οι απειλές της Τουρκίας ότι δεν θα συζητά με την Κυπριακή Προεδρία συνιστά πρόβλημα, το οποίο ηγέρθη από ξένους ευρωβουλευτές. Είναι, δε, χαρακτηριστικό ότι ακόμη και ευρωβουλευτές όπως ο Άντριου Νταφ, που τηρεί πολλάκις φιλοτουρκική στάση, τόνισε προς το Προεδρείο της Μεικτής Διακοινοβουλευτικής Επιτροπής Τουρκίας - ΕΕ, ότι η στάση της Ευρωπαϊκής Αντιπροσωπίας στην Τουρκία στις 23 και 24 Φεβρουαρίου πρέπει να είναι η εξής: Η ΕΕ προχωρεί με την Κυπριακή Προεδρία και οποιοδήποτε μποϊκοτάζ από την τουρκική πλευρά θα αφορά την ίδια και μόνο. Στην ίδια γραμμή ήταν και η Ιρλανδή ευρωβουλευτής Αρλίν ΜακΚάρθι.


«Το κυπριακό πρόβλημα ηγέρθη ως αποτέλεσμα της αντιδημοκρατικής καμπάνιας των Ελληνοκυπρίων, η οποία χρονολογείται στο τελευταίο τέταρτο του 20ού αιώνα και εκδηλώθηκε με στρατιωτικές επιθέσεις εναντίον των Κυπρίων τουρκικής καταγωγής. Η Τουρκία άσκησε το εγγυητικό της δικαίωμα στηριζόμενη στο διεθνές δίκαιο και απέτρεψε γενοκτονία (σε βάρος των Τουρκο''κυπρίων''), με τη διενέργεια ειρηνευτικής επιχείρησης στο νησί». Η Γραμματεία της εν λόγω Επιτροπής διερεύνησε το θέμα και ενημέρωσε την κ. Θεοχάρους ότι το έντυπο αποσύρθηκε.

Δημοφιλείς αναρτήσεις