Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου 2012

Ισραηλινό ενδιαφέρον για την αεροπορική βάση Α. Παπανδρέου


Έγκυρη στρατιωτική πηγή επιβεβαίωσε σήμερα στο Sigmalive το ενδιαφέρον του Ισραήλ για την αεροπορική βάση Αντρέας Παπανδρέου στην Πάφο. Συγκεκριμένα οι Ισραηλινοί θέλουν να χρησιμοποιούν την βάση για να προστατεύουν τα κοιτάσματα στην Ανατολική Μεσόγειο.

Η εφημερίδα Jerusalem Post, σε δημοσίευμα της αναφέρει ότι ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νεντανιάχου, θα θέσει το θέμα κατά την εδώ επίσκεψη του στις 16 Φεβρουαρίου.

Προς το παρόν δεν έχει ξεκαθαρίσει κατά πόσο οι Ισραηλινοί θα ζητήσουν να έχουν μόνιμη παρουσία στη βάση ή αν θα την χρησιμοποιούν κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων στην περιοχή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον περασμένο μήνα ο Υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Εχούντ Μπαράκ, είχε συνάντηση με τον Κύπριο ΥΠΑΜ, Δημήτρη Ηλιάδη κατά τη διάρκεια της οποίας υπέγραψαν δύο συμφωνίες που αποσκοπούν στην ενίσχυση της αμυντικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

Τέλος να αναφερθεί ότι η έγκυρη πηγή του Sigmalive, υποστήριξε ότι το Ισραηλινό ενδιαφέρον είναι έντονο και σύντομα αναμένονται εξελίξεις.

Η θέση του Υπουργείου Άμυνας, είναι ότι δεν έχει υποβληθεί καμία επίσημη πρόταση από πλευράς της ισραηλινής κυβέρνησης προς την Κυπριακή Δημοκρατία σχετικά με το θέμα μέχρι στιγμής.
 

Δημοφιλείς αναρτήσεις