Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2012

Συγκινητική ανταπόκριση στις εκκλήσεις για βοήθεια

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ και συγκινητική είναι η ανταπόκριση των Κυπρίων για συλλογή βοήθειας προς τους Ελλαδίτες αδελφούς μας, που δοκιμάζονται πολύ σκληρά. Η αγάπη και η γενναιοδωρία τους είναι μεγάλη, όσο και το αίσθημα συμπαράστασης και για τη μητέρα πατρίδα. Ήδη, στάλθηκαν στην Ελλάδα πολλά πακέτα γεμάτα με τρόφιμα και είδη ένδυσης και υπόδησης, ενώ αναμένεται σύντομα αποστολή νέων πακέτων.  
Προς την κατεύθυνση αυτή η Μητρόπολη Κύκκου και Τηλλυρίας από την περασμένη Δευτέρα άρχισε προσπάθεια συλλογής τροφίμων και άλλων αγαθών, η οποία θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή και αμέσως θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για να σταλούν στην Ελλάδα. Το κοινό συρρέει καθ’ όλην τη διάρκεια της μέρας και αφήνει ό,τι μπορεί στο Μετόχιο Κύκκου στη Λευκωσία και στα άλλα σημεία, με την ευχή γρήγορα η Ελλάδα να ορθοποδήσει και με τους διοργανωτές να είναι πλήρως ευχαριστημένοι από τη μέχρι σήμερα ανταπόκριση του κοινού.
Η προσπάθεια των Κ.Α.
Χθες, οι Κυπριακές Αερογραμμές επί δύο ώρες, από τις 12 έως τις 2 το μεσημέρι, συνέλεγαν τρόφιμα και άλλα αγαθά, τόσο στα κεντρικά τους γραφεία στην Λευκωσία όσο και στο παλαιό αεροδρόμιο της Λάρνακας. Σύμφωνα και με ανακοίνωση της εταιρείας, οι εργαζόμενοι προσήλθαν στους χώρους συλλογής της ανθρωπιστικής βοήθειας και προσέφεραν τα πακέτα τους. Η καθολική συμμετοχή των υπαλλήλων, προστίθεται, σε αυτό το κάλεσμα ήταν ένα οφειλόμενο χρέος προς τον ελληνικό λαό, που βιώνει τις σκληρές επιπτώσεις της πρωτοφανούς κρίσης που πλήττει τη χώρα. 

Ο εκπρόσωπος Τύπου των Κυπριακών Αερογραμμών, Κυριάκος Κυριάκου, δήλωσε στη Σ» πως η ανταπόκριση του κόσμου ήταν πολύ μεγάλη και τους προκάλεσε ιδιαίτερη έκπληξη, αλλά και ευχαρίστηση, επειδή μια ολιγόωρη προσπάθειά τους απέδωσε τελικά σημαντικούς καρπούς. «Εντός των επόμενων εικοσιτετραώρων θα αποσταλούν στην Ελλάδα και να διανεμηθούν απ’ εκεί και πέρα στον ελληνικό λαό μέσω των μητροπόλεων», κατέληξε.
Η προσπάθεια συνεχίζεται…
Πέραν αυτών, στην προσπάθεια συλλογής βοήθειας για την Ελλάδα μπήκε χθες δυναμικά και ο Σύλλογος Πολιτικών Μηχανικών Κύπρου, η Ομόνοια Λευκωσίας, η Ανόρθωση Αμμοχώστου, ενώ συνεχίζεται και η προσπάθεια της Αρχιεπισκοπής και αναμένεται σύντομα να ξεκινήσουν προσπάθειες και άλλες Μητροπόλεις, αλλά και Οργανώσεις. 

Ο Σύλλογος Πολιτικών Μηχανικών Κύπρου, στην ανακοίνωσή του, απευθύνει έκκληση στα μέλη του για παροχή βοήθειας στην Ελλάδα και εκφράζει τη βεβαιότητα πως «ο καθένας από εμάς θα δείξει αλληλεγγύη και θα ανταποκριθεί στο κάλεσμα αυτό, προσφέροντας ό,τι μπορεί στους εράνους που διοργανώνονται».

Δημοφιλείς αναρτήσεις