Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2012

ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΘΜΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ

Αρκετά μεγάλη  αγανάκτηση αισθάνονται οι κάτοικοι των  ορεινών και ημιορεινών περιοχών μετά  την μη  ικανοποίηση  των  εκ  μέρους  της  κυβέρνησης,  επιδότησης  πετρελαίου  θέρμανσης  για  τη χειμερινή  περίοδο,  που αποτελεί  προιόν άμεσης ανάγκης για  τα  νοικοκυριά, εν μέσω οικονομικής κρίσης που το  κράτος οφείλει  και έχει  κάθε  υποχρέωση  να στηρίζει  τη ύπαιθρο, που  οι κάτοικοι  της είναι τόσο αδικημένοι  και  απογητευμένοι  για  τη  εγκατάλειψη των,  που  έπρεπε να δώσει ακόμη και αντισταθμηστικά μέτρα στους κατοίκους οι οποίοι εργάζονται στις  πόλεις και  διανύουν καθημερινά τις μεγάλες αποστάσεις. 
Η  αδιαφορία  των κυβερνώντων... είναι άνευ προηγουμένου και  εμπαίζουν στο χείριστο  βαθμό της παραλογίας, της κάθε λογικής σκέψης και Ανθρώπινης Αξιοπρέπειας.

Είναι πράγματι λυπηρό για τέτοιου είδους θέματα να γίνονται κινητοποιήσεις στους δρόμους και να εμφανίζονται ως παχύδερμα όντα οι υπεύθυνοι που αποφασίζουν.

Μεγάλη ευθύνη  σ' αυτή  τη περίπτωση, φέρουν  και τα αντιπολιτευόμενα κόμματα τα οποία  πρέπει να παίξουν  σημαντικό ρόλο προς τα συμφέροντα των κατοίκων που μαστίζονται από τα πολύ σοβαρά γνωστά προβλήματα και τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.

Αν το κράτος,  δεν κάνει  ωριμότερες σκέψεις,  δεν έχουμε  άλλη επιλογή παρά να βρεθούμε  δυναμικά στους  δρόμους για μέρες, μέχρις  ότου κερδίσουμε τα δίκαια αιτήματα μας.

Οι κάτοικοι των ορεινών και ημιορεινών περιοχών δίνουν καθημερινά τις δικές τους μάχες,  για  επιβίωση  των οικογενειών τους και να  κρατήσουν τις  κοινότητες τους ζωντανές  και βιώσιμες που το κράτος έπρεπε να σταθεί αρωγός και συμπαραστάτης και όχι απλός θεατής και αδιάφορο.

Με Εκτίμηση 
Άριστος Κακουλής

Δημοφιλείς αναρτήσεις