Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2012

Μαρίν Λεπέν: «Υπηρέτες του κεφαλαίου Σαρκοζύ και Ολάντ»

Υπηρέτες του χρηματοοικονομικού συστήματος χαρακτήρισε αμφότερους τους Νικολά Σαρκοζύ και Φρανσουά Ολάντ η πρόεδρος του Εθνικού Μετώπου της Γαλλίας, ανεβάζοντας τους τόνους στην προεκλογική της ομιλία στην πόλη Λίλλη. Την ώρα που η Μαρίν Λεπέν μιλούσε για τη «θανάσιμη» παγκοσμιοποίηση και την λαθρομετανάστευση, το υπουργείο τροφίμων διέψευδε καταγγελίες της ότι παντού στο Παρίσι πωλείται μόνο κρέας χαλάλ, βόειο που έχει σφαγιαστεί με το παραδοσιακό τελετουργικό του Ισλάμ.

Οι δημοσκοπήσεις «δίνουν» στην Μαρίν Λεπέν ένα ποσοστό της τάξεως του 15% φέρνοντας την στην τρίτη θέση μετά τους Φρανσουά Ολάντ και Νικολά Σαρκοζύ, όμως πασχίσει να συγκεντρώσει τις 500 υπογραφές δημάρχων που απαιτούνται ώστε να μπορέσει να καταθέσει επισήμως υποψηφιότητα για τις προεδρικές εκλογές. Η προεκλογική της ομιλία ήλθε στο πλαίσιο διήμερου συνεδρίου του Εθνικού Μετώπου στη Λίλλη και αναλώθηκε στις καταστροφικές συνέπειες της παγκοσμιοποίησης και της μετανάστευσης, με την κόρη του Ζαν-Μαρί Λεπέν να προειδοποιεί για καταστροφικέςhttp://www.blogger.com/img/blank.gif συνέπειες στην οικονομία και την εθνική ταυτότητα της Γαλλίας, όπως αναφέρει το δίκτυο France 24.

«Δεν υπάρχει αριστερά, δεν υπάρχει δεξιά, μόνο δύο υποψήφιοι που εκπροσωπούν τα συμφέροντα των αγορών και των τραπεζών» είπε η Λεπέν χαρακτηρίζοντας τους Νικολά Σαρκοζύ και Φρανσουά Ολάντ «υπηρέτες» του κεφαλαίου.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου Ifop που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Sud-Ouest Dimanche, σχεδόν οι μισοί Γάλλοι (ποσοστό 49%) πιστεύουν ότι η χώρα τους θα μπορούσε να βρεθεί στην ίδια θέση με την Ελλάδα μέσα στους επόμενους μήνες ή τα επόμενα χρόνια. Το 17% των ερωτηθέντων θεωρεί «βέβαιο» ότι η Γαλλία θα βρεθεί σε παρόμοια κατάσταση με την Ελλάδα ενώ το 32% το θεωρεί πολύ «πιθανό».


Δημοφιλείς αναρτήσεις