Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου 2012

Δελτίο Τύπου για τις δηλώσεις Αναστασιάδη

Μετά τον διεθνή εξευτελισμό Ντάουνερ και τα αλλεπάλληλα κτυπήματα στο κύρος της Κυπριακής δημοκρατίας που κατάφερε ο πρόεδρος Χριστόφιας με την ραγιάδικη στάση του κατά την διάρκεια της θητείας του, έρχεται και ο αρχηγός των «εθνικοφρόνων» Νίκος Αναστασιάδης να βάλει το κερασάκι στην τούρτα της τουρκοποίησης.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του στα Μ.Μ.Ε. χθες άφησε να νοηθεί, ότι η φιλοσοφία του ΔΗΣΥ για την λύση του κυπριακού ουσιαστικά είναι η Συνομοσπονδία και όχι η Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία. Η διαφορά των δύο είναι ότι σε μία Δ.Δ.Ο, τα δύο κρατίδια που θα δημιουργηθούν θα υπάγονται σε μια ισχυρή κεντρική κυβέρνηση ενώ με την Συνομοσπονδία, θα δημιουργηθούν δύο ισχυρά κρατίδια με μία ασθενή κεντρική κυβέρνηση στερούμενη από βασικές εξουσίες. Ο κύριος Αναστασιάδης είπε, ότι θα περιορίζονται μόνο σε ζητήματα εσωτερικής διακυβέρνησης (π.χ. ιατρική περίθαλψη) και όχι όπως ζητούν οι Τούρκοι με στόχο την διπλή κυριαρχία. Ποιον κοροϊδεύει άραγε;

Βλέπουμε σιγά σιγά τις θέσεις του ΔΗΣΥ να ταυτίζονται με αυτές των Τούρκων και των Βρετανών. Για μας, καμία έκπληξη δεν προκαλούν αυτές οι δηλώσεις παρά μόνο απέχθεια.

Απέχθεια γιατί, ξυπνά μνήμες από τους σκοτεινούς μήνες πριν το Δημοψήφισμα του 2004 και τις ραδιουργίες του ΔΗΣΥ υπέρ του ΝΑΙ. Ακόμα και χθες στην συνέντευξη που έδωσε στην κ Κενεβέζου, έδειξε αμετανόητος για το ΝΑΙ του το 2004, δείχνοντας για άλλη φορά, τον προσανατολισμό του ως προς το μοντέλο λύσης. Καμιά έκπληξη δεν προκάλεσε όμως και η σημερινή σιωπή των πολιτικών κομμάτων, που φαίνεται ότι λόγο της μεταξύ τους προεκλογικής ερωτικής περίπτυξης, αφήνουν ασχολίαστες τις δηλώσεις του κ. Αναστασιάδη.

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) για άλλη μια φορά καλεί «όσους ζωντανούς», να αντισταθούν στο ξεπούλημα της πατρίδος μας στους Τούρκους και Βρετανούς. Να αντισταθούν σε οποιαδήποτε λύση ομοσπονδίας, οποιασδήποτε μορφής και αν είναι. Τώρα είναι η ώρα για αλλαγή πορείας και διεκδικήσεων από πλευράς μας. Τώρα που μετά από δεκαετίες είμαστε σε θέση να ζητήσουμε τα δίκαια μας, αφού η χώρα μας έχει αναβαθμιστεί από ένα μικρό κράτος της Ευρώπης, σύντομα στον ενεργειακό κόμβο της Ευρώπης.

Φτάνει πια στους αρτηριοσκληρωμένους πολιτικούς του παρελθόντος. Φτάνει στα αδιέξοδα που οι ίδιοι μας έφεραν. Καιρός της αλλαγής και του απεγκλωβισμού από τις πολιτικές τις υποδούλωσης και του ραγιαδισμού. Ήρθε ο καιρός μιας πολιτικής που να προσβλέπει σε μια Κύπρο Ελεύθερη, σε μια Κύπρο απ’ άκρη σ’ άκρη Ελληνική. Δεν είναι πια ουτοπία, τώρα μπορεί να γίνει πραγματικότητα.

Γραφείο Τύπου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)

Δημοφιλείς αναρτήσεις