Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου 2012

ΑΙΣΧΟΣ: Aυξήθηκαν οι αιτήσεις στην παράνομη επιτροπή αποζημιώσεων

Αυξήθηκαν οι αιτήσεις για αποζημιώσεις ελληνοκυπριακών περιουσιών στην παράνομη «επιτροπή αποζημιώσεων», σύμφωνα με την Τουρκο"κυπριακή" εφημερίδα Κίπρις. 
Σε σημερινό της δημοσίευμα αναφέρει ότι η «επιτροπή» κατέβαλε 68 εκ στερλίνες. Ο αριθμός των αιτήσεων που υποβλήθηκαν από την ημερομηνία συστάσεως της επιτροπής, έφθασε σύμφωνα με το δημοσίευμα της 2,908.

Μέχρι στιγμής έχουν ολοκληρωθεί 205 συνολικά υποθέσεις μετά από αμοιβαία συμφωνία των δύο πλευρών και άλλες 7 μετά από διαδικασία ακρόασης.

Για την πλειοψηφία των υποθέσεων των ε/κων περιουσιών που βρίσκονται ενώπιον της, η επιτροπή έλαβε απόφαση για την καταβολή αποζημίωσης ενώ από τη μέρα που συστάθηκε μέχρι σήμερα, αποφάσισε την ανταλλαγή περιουσίας σε 2 μόνο περιπτώσεις.

Ο αριθμός των υποθέσεων για τις οποίες προνοείτε η επιστροφή ανέρχεται μέχρι σήμερα στις 8. από αυτές τις 8 η μία αφορά επιστροφή μέρους της περιουσίας και άλλη μία η οποία αφορά επιστροφή της περιουσίας μετά τη λύση του κυπριακού.

Θλίψη μας προκαλεί το γεγονός αυτό, και βλέπουμε τους πολιτικάντηδες μας να τηρούν σιγή ιχθύος, αφού έτσι επιλύουν το σημαντικό για αυτούς πρόβλημα, το περουσιακό, ούτος ώστε να περάσουν τα βρόμικα σχέδια τους ακόμη πιο εύκολα.

Δημοφιλείς αναρτήσεις