Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2012

ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΟ: Δώρο στους Τούρκους τα απόρρητα μας - Επιμένει το Υπουργείο Άμυνας για τις κρυπτοσυσκευές

Στη Βουλή και στην Επιτροπή Άμυνας οδηγείται τελικά το θέμα της αγοράς από το Υπουργείο Άμυνας, κρυπτοσυσκευών και αλγόριθμων που είναι EU SECURE και που σύμφωνα με απόλυτα ασφαλείς πληροφορίες της «ΜΑΧΗΣ» θέτουν σε άμεσο κίνδυνο την Εθνική Ασφάλεια και το απόρρητο των επικοινωνιών της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Όπως δήλωσαν στην εφημερίδα μας, προτίθεται να εγγράψει το θέμα στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή άμυνας κατά την επόμενη συνεδρία της την προσεχή Πέμπτη. Σύμφωνα με πληροφορίες, το θέμα που αποκάλυψε «Η ΜΑΧΗ» με δημοσίευμα της την περασμένη Κυριακή, είναι εξαιρετικής σημασίας για την εθνική ασφάλεια και θα πρέπει άμεσα και σε βάθος να τύχει διερεύνησης από την επιτροπή άμυνας της Βουλής ώστε να διακριβωθεί κατά πόσον με την αγορά των συγκεκριμένων κρυπτοσυσκευών και αλγόριθμων, υπάρχει ο κίνδυνος ευαίσθητες πληροφορίες να καταλήξουν στα χέρια του εχθρού, χωρίς εμείς να το γνωρίζουμε.
Εξάλλου αποκάλυψαν στην εφημερίδα μας ότι για το θέμα αυτό, απέστειλαν σχετική επιστολή και στον Υπουργό Άμυνας.

Το ΓΕΕΦ δακτυλοδείχνει το ΥΠΑΜ
Στο μεταξύ, ανώτερος αξιωματούχος του Υπουργείου Άμυνας με τον οποίο επικοινώνησε η εφημερίδα μας, ανέφερε ότι δε γνωρίζει κατά πόσον οι συσκευές κρυπτογράφησης και οι αλγόριθμοι που είναι EU SECURE, εγκυμονούν τους σοβαρούς κινδύνους για την εθνική ασφάλεια, που αποκάλυψε «Η ΜΑΧΗ». Ο ίδιος αξιωματούχος ανέφερε χαρακτηριστικά, ότι οι αρμόδιοι στο ΓΕΕΦ μας είπαν ότι είναι εντάξει, εμείς δε γνωρίζουμε τίποτα άλλο σε σχέση με το θέμα.

Τι αποκάλυψε «Η ΜΑΧΗ»
Στο κύριο θέμα της εφημερίδας την Κυριακή 12.2.12, η εφημερίδα μας είχε αποκαλύψει ότι το Υπουργείο Άμυνας, με σκοπό να διασφαλίσει δήθεν το απόρρητο των τηλεπικοινωνιών του, προμηθεύεται με κρυπτοσυσκευές ο αλγόριθμος των οποίων είναι γνωστός και μπορεί να χρησιμοποιείται ήδη από άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και συνεπώς μπορεί με εύκολο τρόπο να διαρρεύσει σε χώρες όπως η Τουρκία.

Οι αποκλειστικές πληροφορίες της «ΜΑΧΗΣ» ανέφεραν ότι τον Ιανουάριο 2011, το Υπουργείο Άμυνας προχώρησε σε διεθνή διαγωνισμό για προμήθεια κρυπτοσυσκευών , ζητώντας μέσα τις προδιαγραφές όπως ο Αλγόριθμος των συσκευών είναι EU SECURE, δηλαδή να έχει πιστοποιηθεί από τις Αρχές Ασφαλείας δύο κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίες ως εκ τούτου θα τον γνωρίζουν και θα μπορούν να τον χρησιμοποιήσουν κατά το δοκούν!!! Αλγόριθμο δηλαδή που θα μπορούν να κατέχουν και άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για σκοπούς δικτύων ΕΕ και όχι ΕΘΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ.

Οι ίδιες αποκλειστικές πληροφορίες, ανέφεραν πως το τραγελαφικό της υπόθεσης είναι ότι με τον τρόπο που συντάχθηκαν οι προδιαγραφές για την αγορά των συγκεκριμένων κρυπτοσυσκευών, το ΥΠΑΜ είναι πλέον δεσμευμένο να προμηθευτεί με συσκευές που θα χρησιμοποιεί η Εθνική Φρουρά για την μεταφορά των απορρήτων πληροφοριών και των ευαίσθητων δεδομένων, αλλά που θα μπορούν εάν επιθυμούν να τις χρησιμοποιούν και άλλες χώρες της ΕΕ, ενώ τουλάχιστον δύο από αυτές θα γνωρίζουν κιόλας και τον Αλγόριθμο τους με τα συνεπακόλουθα που αναφέρονται πιο πάνω.

Δημοφιλείς αναρτήσεις