Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου 2012

Παράνομη ανακατασκευή κύριου δρόμου Λευκωσίας – Κερύνειας

Παράνομη θεωρείται η ανακατασκευή του κύριου δρόμου κατεχόμενης Λευκωσίας – Κερύνειας, η οποία προγραμματίζεται να γίνει στο σημείο που ανεγείρεται το κτιριακό συγκρότημα με την ονομασία «Evviva Lavinium», από την τουρκική οικοδομική εταιρεία Μπουλούτ, με την κατασκευή ανισόπεδου κυκλικού κόμβου σε σχήμα τριφυλλιού.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Κίπρισλι, ο κυκλικός κόμβος δεν περιλαμβάνεται στον κύριο σχεδιασμό για τις συγκοινωνίες της ψευδοκυβέρνησης.

Σημειώνεται επίσης ότι σύμφωνα με το «νόμο περί διαρρύθμισης του οδικού δικτύου και των κτιρίων» η αρμοδιότητα του «υπουργικού συμβουλίου» για λήψη αποφάσεων σχετικά με τις χωρομετρικές ρυθμίσεις έχει αρθεί, ενώ υπάρχουν έντονες ανησυχίες για το πού στηρίχτηκε η «κυβέρνηση» και άναψε το πράσινο φως για την κατασκευή του πιο πάνω κόμβου.

Όπως αναφέρεται η δραστηριοποίηση της συγκεκριμένης εταιρείας στα κατεχόμενα, η οποία φαίνεται να έχει διασυνδέσεις με τον Τούρκο Πρωθυπουργό, Ταγίπ Ερντογάν, προκάλεσε την προηγούμενη εβδομάδα έντονες αντιδράσεις συνδικαλιστικών οργανώσεων.


ΠΗΓΗ


Δημοφιλείς αναρτήσεις