Σάββατο, 18 Φεβρουαρίου 2012

Τα έκλεβαν στη Βρετανία και τα πωλούσαν εδώΚλεμμένα οχήματα πολυτελείας από τη Βρετανία, κατέληγαν στην Κύπρο και αναζητούσαν αγοραστές, με την Αστυνομία να προχωρεί στην κατάσχεση οκτώ αυτοκινήτων, ενώ ανακρίνει ένα πρόσωπο από τη Λεμεσό.

Σχετικές έρευνες άρχισαν από χθες το πρωί μετά από συντονισμένη επιχείρηση που οργάνωσε το ΤΑΕ Αρχηγείου Αστυνομίας σε συνεργασία με μέλη του Τελωνείου, του ΦΠΑ και του Τμήματος Οδικών Μεταφορών. Έρευνες έγιναν σε μεγάλο αριθμό υποστατικών στη Λευκωσία και τη Λεμεσό. Στην πρωτεύουσα δεν εντοπίστηκε οτιδήποτε, όμως στη Λεμεσό λόγω και του λιμανιού όπου ξεφορτώνονταν, εντοπίστηκαν συνολικά οκτώ οχήματα. Πρόκειται για οχήματα πολυτελείας μάρκας Μερσεντές, ΒΜW και Πόρσε που εντοπίστηκαν μέσα σε αποθήκες αποταμίευσης (μπόντετ). Μετά από ελέγχους στα συνοδευτικά τους έγγραφα διαπιστώθηκε ότι αυτά είχαν δηλωθεί στη Βρετανία ως κλοπιμαία. 

Επίσης οι λειτουργοί του ΦΠΑ εντόπισαν 51 οχήματα σε μάντρα για τα οποία δεν είχαν πληρωθεί οι απαιτούμενοι δασμοί. 

Η επιχείρηση της Αστυνομίας άρχισε μετά από πληροφορίες αλλά και στοιχεία ότι το τελευταίο διάστημα εισάγονταν οχήματα που είχαν κλαπεί στη Βρετανία και διά θαλάσσης έρχονταν στην Κύπρο για να πωληθούν σε Κύπριους ή άλλους ενδιαφερόμενους. Έρευνες διενήργησαν αστυνομικοί και τελωνειακοί και σε μάντρες χωρίς όμως να βρεθεί κανένα όχημα που ήταν κλοπιμαίο. Όσα οχήματα θεωρούνται ως προϊόν κλοπής παραλήφθηκαν και με ρυμουλκό μεταφέρθηκαν στο Αρχηγείο Αστυνομίας για φύλαξη. 

Κατά τις έρευνες της Αστυνομίας σε γραφείο πώλησης οχημάτων στη Λεμεσό, εντοπίστηκε ένας 24χρονος Ινδός ο οποίος ήταν υπάλληλος στη μάντρα και συνελήφθη, αφού βρισκόταν στην Κύπρο παράνομα. 

Επίσης συνελήφθη και ο 37χρονος εργοδότης του για υπόθεση εργοδότησης παράνομου αλλοδαπού, ενώ σύμφωνα με την Αστυνομία, ανακρίνεται και για τις υποθέσεις των κλοπιμαίων οχημάτων. Δεν αποκλείεται ο 37χρονος να συλληφθεί και να οδηγηθεί σήμερα ενώπιον Δικαστηρίου.


Δημοφιλείς αναρτήσεις