Σάββατο, 18 Φεβρουαρίου 2012

Αθωωτικό το πόρισμα για τον Κασίνη


Ενοχλημένη από το γεγονός ότι διάρρευσε στον τύπο το πόρισμα για την υπόθεση Κασίνη, εμφανίστηκε σήμερα η Υπουργός Εμπορίου Πραξούλλα Αντωνιάδου. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Φ», το πόρισμα είναι αθωωτικό και «δεν ευσταθεί καμία κατηγορία εναντίον του Διευθυντή Ενέργειας του Υπουργείου Εμπορίου Σόλωνα Κασίνη, ούτε για πειθαρχικά ούτε για ποινικά αδικήματα» 
Η Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Πραξούλλα Αντωνιάδου, έθεσε θέμα αξιοπιστίας της διαδικασίας που ακολουθήθηκε σχετικά με το πόρισμα της πειθαρχικής έρευνας εναντίον του Διευθυντή της Υπηρεσίας Ενέργειας Σόλωνα Κασίνη

Η κ. Αντωνιάδου ρωτήθηκε σήμερα το πρωί, μετά από συνάντηση που είχε ως Πρόεδρος των ΕΔΗ με αντιπροσωπεία του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος, σχετικά με δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» για το αποτέλεσμα της πειθαρχικής έρευνας εναντίον του κ. Κασίνη.

Οπως είπε, ο φάκελος με το πόρισμα έφτασε χθες, Παρασκευή στο Υπουργείο και πρόσθεσε ότι η ίδια δεν πρόλαβε να τον ανοίξει λόγω φόρτου εργασίας σε σχέση με τον β’ γύρο αδειοδότησης για την εκμετάλλευση υδρογονανθράκων.

Η Υπουργός, παρουσιάζοντας το σφραγισμένο φάκελο με το περιεχόμενο του πορίσματος, συμπλήρωσε ότι «είναι με πολλή περιέργεια που διάβασα σήμερα αποτέλεσμα πειθαρχικής έρευνας», στο σχετικό δημοσίευμα.

Αυτό, πρόσθεσε, δημιουργεί στην ίδια ερωτήματα αξιοπιστίας για την όλη διεργασία αναφορικά με την πειθαρχική έρευνα και για την εχεμύθεια που έχει τηρηθεί.

Η κ. Αντωνιάδου είπε ότι εφόσον το αποτέλεσμα της πειθαρχικής έρευνας φαίνεται να έχει δημοσιευτεί πρώτα στα ΜΜΕ, πριν παραδοθεί και κοινοποιηθεί στην αρμόδια Υπουργό, η ίδια προτίθεται να παραδώσει τον σφραγισμένο φάκελο στο Υπουργικό Συμβούλιο και θα αφήσει «τα πράγματα να πάρουν την πορεία τους».

Σε ερώτηση αν τίθεται θέμα για τους ερευνώντες λειτουργούς, η κ. Αντωνιάδου είπε «θέτω θέμα αξιοπιστίας της πειθαρχικής διαδικασίας», από τη στιγμή που εδώ και μια εβδομάδα, όπως είπε, οι εφημερίδες ανακοίνωναν αποτελέσματα της πειθαρχικής διαδικασίας.

Σε άλλη ερώτηση για ποιόν λόγο το πόρισμα παραδόθηκε στην ίδια και όχι στο Υπουργικό που ζήτησε το πόρισμα, η κ. Αντωνιάδου ανέφερε ότι «αυτή είναι η διαδικασία» από τη στιγμή που η ίδια ως Υπουργός Εμπορίου ζήτησε την άδεια από το Υπουργικό Συμβούλιο για διορισμό ερευνώντος λειτουργού.

Δημοφιλείς αναρτήσεις