Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου 2012

Δημοψήφισμα στο σερβικό ΚοσσυφοπέδιοΑφίσες που καλούν τους πολίτες να ψηφίσουν «όχι» έχουν κατακλύσει την εθνοτική διαιρεμένη Κοσόβσκα-Μιτρόβιτσα του Κοσσυφοπεδίου εν όψει του δημοψηφίσματος που θέτει το ερώτημα εάν αποδέχονται τους θεσμούς της Πρίστινα. Παρά της αντιδράσεις της διεθνούς κοινότητας και της ίδιας της κυβέρνησης της Σερβίας, κάλπες θα στηθούν την Τρίτη σε τέσσερις δήμους με σερβικό πληθυσμό στο βορρά του Κοσόβου. 

Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι για την πολιτική αποστολή του ΟΗΕ στο Κόσοβο το δημοψήφισμα που θα διενεργηθεί την Τρίτη και την Τετάρτη στο βόρειο Κόσοβο δεν πρόκειται να έχει νομική ισχύ.

Ο περιφερειακός εκπρόσωπος της αστυνομίας του Κοσόβου Μπεσίμ Χότι δήλωσε στο σερβικό πρακτορείο ειδήσεων Tanjug ότι η αστυνομία δεν έχει ειδικό επιχειρησιακό σχέδιο για τις επόμενες μέρες στο βόρειο Κόσοβο και ότι για τη διαφύλαξη της δημόσιας τάξης και της ειρήνης δεν έχουν ληφθεί έκτακτα μέτρα.

Υπάρχει ενδεχόμενο, σε περιοχές με μεικτό πληθυσμό, στις οποίες ζουν Σέρβοι και Αλβανοί, να ενισχυθεί η παρουσία της αστυνομίας, ως μέτρο πρόληψης τυχόν επεισοδίων, προσέθεσε ο Μπεσίμ Χότι.


Δημοφιλείς αναρτήσεις