Σάββατο, 18 Φεβρουαρίου 2012

Έρογλου: ”Ο εχθρός του εχθρού μου είναι φίλος μου”


Η σχέση Ισραήλ – ”νότιας Κύπρου” – κατά την έκφρασή του – βασίζεται στη λογική ”ο εχθρός του εχθρού μου είναι φίλος μου” υποστήριξε ο Τουρκο"κύπριος" ηγέτης, Ντερβίς Ερογλου.

Οπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, ο κ. Ερογλου είπε ότι αυτό είναι και μια στάση ενάντια στην Τουρκία. ”Αλλά βέβαια είναι φυσικό να υπάρχουν τέτοιες σχέσεις πήγαινε – έλα μεταξύ κρατών. Μακάρι να μην προβούν σε ενέργειες που θα θερμάνουν τα νερά της ανατολικής Μεσογείου”.

Οι δηλώσεις του κ. Ερογλου έγιναν στο πλαίσιο εγκαινίων στα κατεχόμενα πριν από την αναχώρησή του για την Κωνσταντινούπολη, όπου θα μιλήσει για το Κυπριακό στο πανεπιστήμιο Μπαχτσεσεχίρ.

Υπενθυμίζοντας ότι υπάρχουν αποθέματα φυσικού αερίου και πετρελαίου στο θαλάσσιο χώρο του Ισραήλ, ο Τ/"κ" ηγέτης είπε ότι το Τελ Αβίβ, διευρύνοντας τη συνεργασία με την Κύπρο, μπορεί να φτάσει μέχρι του να ιδρύσει μια βάση στην Κύπρο και τότε ”ο κίνδυνος θα διαφανεί”.

Υποστήριξε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία, μέσω του Ισραήλ, προσπαθεί να χτίσει σχέσεις με τις ΗΠΑ. Το ψευδοκράτος, κατέληξε, θα συνεχίσει τις έρευνες στις θαλάσσιες ”περιοχές” του και στο ”έδαφός” του, λέγοντας πως σύντομα θα ξεκινήσουν γεωτρήσεις.

Δημοφιλείς αναρτήσεις