Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου 2012

Ελληνικότης


Όλοι μιλούν για Ελλάδα και για Ελληνισμό. Αρνούνται όμως να δώσουν ξεκάθαρο νόημα στις λέξεις αυτές. Για το κατεστημένο το Ακαδημαϊκό, οι Έλληνες είναι ένα Έθνος και Ελληνικότητα ο κύριος χαρακτήρας αυτού, που προέκυψε-επαναπροσδιορίστηκε κατ’ άλλους στα χρόνια της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας και για άλλους(τους «ιστορικούς» του καιρού μας), ήταν δημιούργημα του «εθνικισμού» του 19ου αιώνος, που προέκυψε από την γαλλική επανάσταση και δημιούργησε τα σύγχρονα ευρωπαϊκά κράτη. Κατά την πλέον δηλαδή «Ελληνοκεντρική» (κατά παραχώρησιν…) θεωρία, οι Έλληνες ξανά-ανακάλυψαν την Ελληνικότητά τους στα χρόνια τα μεσαιωνικά. Ουδείς εξ αυτών τολμά να μιλήσει για φυλετική συνέχεια. Αυτό θεωρείται πέρα για πέρα «ρατσιστικό» και a priori… ανιστόρητο!

Oι Έλληνες είναι ένα πανάρχαιο Έθνος, με ζωή χιλιάδων ετών, που συνεχίζει αδιάλειπτα την εθνική του ζωή μέχρι σήμερα.

Δυστυχώς, όμως, η Ιστορία του Ελληνικού Έθνους υπό την αυστηράν αυτήν έποψιν δεν έχει γραφεί! Δεν έχει γραφεί η Ιστορία εκείνη η αληθινή, που θα αποτελέσει την Βίβλο του μελλοντικού Ελληνισμού. Το τι υπήρξε και τι σημασία έχει ακόμη και σήμερα το Ελληνικό πνεύμα μας το λέγει ένας από τους μεγαλύτερους Γερμανούς φιλοσόφους, που έγραψε:
«Η Γερμανική Φιλοσοφία είναι ένα κομμάτι της αντιμεταρρυθμίσεως στο σημείο αυτό, είναι ίσως ακόμη ένα απόσπασμα της Αναγεννήσεως, ή τουλάχιστον μία θέλησις αναγεννήσεως, η επιθυμία να συνεχίσουμε την ανακάλυψι της αρχαιότητος, να ξεθάψουμε την αρχαία φιλοσοφία, προ παντός αυτή που ανήκει στους προσωκρατικούς, τον Ναό των Ελλήνων που είναι βαθύτερα θαμμένος!… Επιστρέφουμε εκεί σήμερα όλοι, σ’ αυτές τις θεμελιώδεις ερμηνείες του σύμπαντος που επινόησε το Ελληνικό Πνεύμα, μέσω του Αναξιμάνδρου, του Ηρακλείτου, του Παρμενίδου, του Εμπεδοκλέους, του Δημοκρίτου και του Αναξαγόρα. Από μέρα σε μέρα γινόμαστε περισσότερο Έλληνες, πρώτα ασφαλώς στις αντιλήψεις μας και τις αξιολογήσεις μας, σαν να είμαστε ακριβώς Ελληνίζοντα Φαντάσματα. Αλλά ας ελπίσουμε ότι κάποτε θα γίνουμε φυσιολογικά Έλληνες!…».
ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΟΣ ΝΙΤΣΕ – Η ΘΕΛΗΣΙΣ ΤΗΣ ΔΥΝΑΜΕΩΣ
Ξεφυλλίζοντας όλα όσα έχουν γραφτεί για τους Έλληνες διαβάζουμε και το παρακάτω στο έργο του Γουίλ Ντυράντ:

«Πρέπει να τοποθετήσωμεν τον Αρχιμήδην παραπλεύρως του Νεύτωνος και να του αποδώσωμεν «άθροισμα μαθηματικών επιτευγμάτων, τα οποία ουδείς άνθρωπος υπερέβη εις την παγκόσμιον ιστορίαν». ΝΤΥΡΑΝΤ – ΤΟΜΟΣ ΕΛΛΑΣ Σελ.646 – 647 «Παγκόσμιος ιστορία του πολιτισμού»
Πρέπει να τοποθετήσουμε τον Αρχιμήδη δίπλα στον Νεύτωνα μας λέει γεμάτος «μεγαλοψυχία» ο Γουίλ Ντυράντ, μόνο που τα νεώτερα στοιχεία αποδεικνύουν ότι και ο Νεύτων και όχι μόνο, κατ’ ουσίαν ακολούθησαν αυτά που είχε γράψει ο Αρχιμήδης. Σύμφωνα με νεώτερα βιβλία, όταν οι Φράγκοι κατέλαβαν την Κωνσταντινούπολη στα 1204, «χάθηκαν» κατά την λεηλασία της πόλεως τρία βιβλία με κείμενα του Αρχιμήδους, ο Κώδικας Α, ο Κώδικας Β και ο Κώδικας Γ. Ο Κώδικας Α εντοπίσθηκε για τελευταία φορά το 1564 σε μία βιβλιοθήκη της Ιταλίας και ύστερα εξαφανίστηκε. Ο Κώδικας Β το 1311 στην βιβλιοθήκη του Πάπα και μετά σκοτάδι! Σήμερα πλέον όλοι γνωρίζουν ότι ο Λεονάρντο Ντα Βίντσι, ο Γαλιλαίος και ο Νεύτων είχαν μελετήσει τους δύο αυτούς Κώδικες του Αρχιμήδους που κάποιοι φρόντισαν να «εξαφανιστούν». Στοιχεία του Κώδικα Γ βρέθηκαν στο περίφημο Παλίμψηστο, όπου υπάρχουν στοιχεία ανωτέρων μαθηματικών που βρίσκονται ακόμη σήμερα σε… πειραματικό στάδιο! Όπως χαρακτηριστικά έγραψε ένας από τους αμερικανούς ερευνητές που αποκωδικοποιούν τον Κώδικα Γ του Αρχιμήδους, δίπλα στα κείμενα του μεγάλου αρχαίου Έλληνα μαθηματικού, τα μαθηματικά του Λεονάρντο Ντα Βίντσι μοιάζουν με παιδικά παιχνίδια.
Για να επανέλθουμε στα όσα αναφέρει για τους αρχαίους Έλληνες και τα επιτεύγματά τους ο Γουίλ Ντυράντ ας διαβάσουμε τι λέει στην συνέχεια του κειμένου του:
Εάν δεν υπήρχεν η αφθονία και η φθήνεια των δούλων ο Αρχιμήδης θα ημπορούσε να είναι ο αρχηγός μιας «Αληθινής Βιομηχανικής Επαναστάσεως». Μία πραγματεία «περί μηχανικών προβλημάτων». Κακώς αποδιδομένη εις τον Αριστοτέλη, και μία «πραγματεία περί βαρών», κακώς αποδιδομένη εις τον Ευκλείδην, είχον θέσει ωρισμένας στοιχειώδεις αρχάς της στατιστικής και της δυναμικής έναν αιώνα προ του Αρχιμήδους… Ο Κτησίβος ο εξ Αλεξανδρείας (περίτο 200π.Χ.) εμελέτησε τους σίφωνας και εδημιούργησε την αντλίαν, το υδραυλικόν όργανο και το υδραυλικόν ωρολόγιον. Ο Αρχιμήδης πιθανώτατα εβελτίωσε τον αρχαίον Αιγυπτιακόν υδροκοχλίαν, ο οποίος κυριολεκτικώς έκαμε το ύδωρ να ρέη ανηφορικώς.
Ο Φίλων, ο Βυζάντιος, περί το 150π.Χ., εφεύρεν αερίους μηχανάς και διάφορα πολεμικά μηχανήματα. Η ατμομηχανή του Ήρωνος του εξ Αλεξανδρείας, η οποία ήλθε μετά την Ρωμαϊκήν κατάκτησιν της Ελλάδος, έφερε την περίοδον αυτήν την μηχανικής προόδου εις το κορύφωμα και το τέλος της».
ΤΟΜΟΣ ΕΛΛΑΣ Σελ.646, «Παγκόσμιος ιστορία του πολιτισμού»
Στην πραγματικότητα, δεν ήταν η αφθονία των δούλων, που εμπόδισε να γίνει η βιομηχανική επανάσταση στον αρχαίο Ελληνικό κόσμο. Ήταν το γεγονός ότι για τους αρχαίους Έλληνες στο κέντρο της σκέψεώς τους και του πολιτισμού τους δεν υπήρχαν ούτε οι νόμοι της οικονομίας, ούτε το κέρδος, που αποτελούν σήμερα και απετέλεσαν και στις απαρχές της βιομηχανικής επαναστάσεως το κυρίαρχο κίνητρο.
Οι Έλληνες πράγματι υπήρξαν μεγάλοι, αξεπέραστοι. Είναι γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια υπάρχει μία σωρεία εκδόσεων σχετικά με την αρχαία Ελλάδα και είναι επίσης γεγονός ότι πολλοί εκμεταλλεύονται την δίψα του λαού μας για να μάθει για την δόξα και την σοφία των αρχαίων προγόνων. Είναι επίσης γεγονός ότι προχωρούν σε υπερβολές, που αγγίζουν τα όρια του παραλογισμού. Αυτό όμως δεν αναιρεί το Μεγαλείο του αρχαίου Ελληνισμού. Δίνει όμως την αφορμή σε κάποιους «προοδευτικούς κυρίους» να ειρωνεύονται και να χλευάζουν, μιλώντας για «ελλαδέμπορους»! Δεν θα υπερασπιστούμε αυτούς που γράφουν ανοησίες και κερδοσκοπούν με αυτές. Δεν έχουμε αυτόν τον σκοπό. Από την άλλη πλευρά όμως, δεν μπορούμε παρά να καταγγείλουμε και την υποκρισία των διαφόρων «προοδευτικών καθηγητάδων» και κονδυλοφόρων(αυτοί είναι οι πιο στυγνοί «ελλαδέμποροι», που δεν χάνουν την ευκαιρία βασιζόμενοι στις υπερβολές κάποιων «ελληνοκεντρικών συγγραφέων» να επιδίδονται σε έναν χολερικό ανθελληνισμό.

Τι τους νοιάζουν αλήθεια αυτές οι υπερβολές (ΠΟΥ ΔΕΝ Είναι ΠΑΝΤΟΤΕ ΥΠΕΡΒΟΛΕΣ!), όλους αυτούς τους αντιρατσιστές οικουμενιστές, ΑΦΟΎ στο κάτω-κάτω της γραφής σύμφωνα με αυτά που πιστεύουν δεν έχουμε καμμία σχέση με τους αρχαίους Έλληνες! Μήπως φοβούνται ότι ακόμη και μέσα από τις υπερβολές είναι δυνατόν να γιγαντωθεί το εθνικό αίσθημα και η φυλετική υπερηφάνεια και αυτό τους ενοχλεί περισσότερο από κάθε τι άλλο;

Δημοφιλείς αναρτήσεις