Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου 2012

Γ.Καψής: Κοινό σχέδιο Τούρκων και Αμερικάνων τα Ίμια


«Τα Ίμια ήταν μία τραγική βραδιά. Σχεδιάστηκε από κοινού από τους Τούρκους και τους Αμερικάνους» δηλώνει στον realfm 97.8 ο πρώην υπουργός Γιάννης Καψής. Τι λέει για Σημίτη και Πάγκαλο. Δεκαέξι χρόνια μετά τα τραγικά γεγονότα στα Ίμια όπου τρεις Έλληνες αξιωματικοί έχασαν τη ζωή τους ο στενός συνεργάτης του Ανδρέα Παπανδρέου χαρακτήρισε το επεισόδιο ως μία «μικρογραφία των επεισοδίου του 1987 με το τουρκικό Πίρι Ρέϊς».«Σχεδιάστηκε από κοινού από τους Τούρκους και τους Αμερικάνους αλλά περίμεναν τη νέα κυβέρνηση του Σημίτη για να κάνουν την κρίση» είπε στον Νίκο Χατζηνικολάου.


Ο κ. Καψής απέφυγε να επαναλάβει παλαιότερη δήλωσή του για τη... «σημαία και τον αέρα που φύσηξε και την πήρε» που αποδίδεται στον Θόδωρο Πάγκαλο τον επέκρινε όμως για το «no ships, no flags» το οποίο χαρακτήρισε εκχώρηση κυριαρχίας...

«Ήταν τραγικό λάθος του Σημίτη το 'ευχαριστώ τους Αμερικάνους' στη βουλή» τόνισε ο πρώην υπουργός και επεσήμανε ότι στην κρίση του 1987 ο Ανδρέας Παπανδρέου μέσα σε δέκα λεπτά είχε δώσει εντολές για να αποκρουστεί η τουρκική ενέργεια και η Ελλάδα δεν έκανε ούτε ένα εκατοστό πίσω από τις θέσεις της.

Μνημόσυνο για τους πεσόντες στα Ιμια
Οι τρεις αξιωματικοί χάθηκαν εν ώρα καθήκοντος στην κρίση του 1996

Στη βάση των ελικοπτέρων του Πολεμικού Ναυτικού στον Μαραθώνα έγινε το πρωί της Τρίτης επιμνημόσυνη δέηση για τους τρεις νεκρούς αξιωματικούς του Πολεμικού Ναυτικού, που έπεσαν εν ώρα καθήκοντος στα Ίμια, στις 31 Ιανουαρίου 1996.

Στο μοιραίο ελικόπτερο ΠΝ 21 επέβαιναν οι αξιωματικοί Παναγιώτης Βλαχάκος, Χριστόδουλος Καραθανάσης και Εκτορας Γιαλόψος.

Δημοφιλείς αναρτήσεις