Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2012

Μαθητική αλυσίδα αγάπης από Κύπρο στην Ελλάδα Ξεπέρασαν τις €300.000 οι εισφορές του εράνου στα σχολεία

Τεράστια ήταν η ανταπόκριση των παιδιών στον παγκύπριο έρανο που διεξήχθη την Τρίτη στα σχολεία για ενίσχυση των άπορων μαθητών της Ελλάδας. Το ποσό που συγκέντρωσαν ξεπέρασε τις 300 χιλ. ευρώ.
Aποφασίστηκε όπως το τελικό προϊόν του εράνου παραδοθεί στην ελληνική κυβέρνηση από την Επιτροπή Παιδείας. Για τον σκοπό αυτό, οι βουλευτές-μέλη θα πραγματοποιήσουν επίσκεψη στην Αθήνα, στις αρχές Μαρτίου.

Μια αλυσίδα αγάπης ένωσε, χθες Τρίτη, όλα τα κυπριακά σχολεία και έφτασε μέχρι την Ελλάδα. Ήταν από εκείνες τις ελάχιστες στιγμές που για δεκάδες χιλιάδες μαθητές ο στόχος ήταν κοινός. Να καταφέρουν να μαζέψουν ό,τι μπορούν, για να στηρίξουν κάποιους άλλους συμμαθητές τους, που έχουν ανάγκη τα βασικά.

Το ύψος της εισφοράς του κάθε παιδιού δεν είχε σημασία, μπροστά στη μεγάλη προσπάθεια η οποία στήθηκε σε όλα τα δημοτικά, δημόσια και ιδιωτικά, γυμνάσια, λύκεια, τεχνικές σχολές.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η ανταπόκριση των μαθητών μας στον έρανο για ενίσχυση των άπορων μαθητών της Ελλάδας ήταν τεράστια. Τα περισσότερα παιδιά είχαν ζητήσει από τους γονείς τους χρήματα για να συνεισφέρουν, ενώ πολλά άλλα έδωσαν από το δικό τους χαρτζιλίκι.
Αυτό είναι ένα ισχυρό ράπισμα στους γραικύλους που ονειρεύονται λυκοφιλίες, προσπαθώντας με το ζόρι να μας παρουσιάσουν τους Τούρκους ως αδελφούς. Βάλτε το καλά στο μυαλό, η Κύπρος δεν είναι απλά Ελληνική, αλλά ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.
ΚΥΠΡΟΣ ΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Δημοφιλείς αναρτήσεις