Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου 2012

Συνελήφθη 19χρονος Ουκρανός για διάρρηξη και κλοπή εκκλησίας


Νεαρός 19 χρόνων από την Ουκρανία συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση από την Αστυνομία, όταν στο σπίτι του εντοπίστηκε ξύλινο κιβώτιο που περιείχε εκκλησιαστικά κειμήλια τα οποία εκλάπησαν την περασμένη Τρίτη από την εκκλησία της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Ορόκλινη.Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνακας, υπαστυνόμος Χρήστος Ανδρέου ,«στις 31 Ιανουαρίου 2012 καταγγέλθηκε στην Αστυνομία από το νεωκόρο του παρεκκλησίου της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος που βρίσκεται στην Ορόκλινη, ότι το προηγούμενο βράδυ άγνωστα πρόσωπα διέρρηξαν την αίθουσα δεξιώσεων που βρίσκεται δίπλα από το παρεκκλήσι. Τα άτομα αυτά έκλεψαν τρεις μπρούτζινες βάσεις κεριών από κολυμβήθρα, ένα ξύλινο κιβώτιο μέσα στο οποίο υπήρχαν εκκλησιαστικά κειμήλια και ποσότητα τροφίμων». 

Πρόσθεσε ότι χθες βράδυ, μέλη της Υπηρεσίας της Αμεσης Δράσης σε περιπολία που έκαναν στη Λεωφόρο Αθηνών εντόπισαν δύο άτομα, ένα 19χρονο και ένα 21χρονο, στην κατοχή των οποίων, ύστερα από σωματικό έλεγχο, εντοπίστηκε μικρή ποσότητα ναρκωτικών. 

Ακολούθησε έρευνα στις κατοικίες των δύο ατόμων και στην οικία του 19χρονου μεταξύ άλλων αντικειμένων εντοπίστηκε και το ξύλινο κιβώτιο με τα εκκλησιαστικά κειμήλια που υπήρχε στην εκκλησία του Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Ορόκλινη. 

Ο κ. Ανδρέου σημείωσε ότι «ο 19χρονος συνελήφθηκε με δικαστικό ένταλμα σύλληψης για τα αδικήματα της διάρρηξης και της κλοπής και τέθηκε υπό κράτηση. Αύριο αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας για να εκδοθεί διάταγμα προσωποκράτησης του».

Ανακρινόμενος, ο 19χρονος προέβαλε διάφορους ισχυρισμούς, οι οποίοι και διερευνώνται από την Αστυνομία.

Δημοφιλείς αναρτήσεις