Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2012

Η ΚΥΠ που έγινε KGB! - Προεδρικό και ΑΚΕΛ αποψίλωσαν την ΚΥΠ από ικανά στελέχη

Το ένα μετά το άλλο φεύγουν τα στελέχη της ΚΥΠ, είτε με δυσμενείς μεταθέσεις, είτε ζητώντας οικιοθελώς τη μετάθεσή τους μη αντέχοντας άλλο την άθλια και καταπιεστική κατάσταση που επικρατεί στην υπηρεσία. 


Η διοίκηση της ΚΥΠ, αυτόβουλα και με τις εξουσίες που της δόθηκαν από το Προεδρικό, μεταθέτει «δυσμενώς» σε τμήματα της αστυνομίας, τα στελέχη τα οποία του κάθονται στο λαιμό αφού δεν είναι του κόμματος. Εξειδικευμένοι αστυνομικοί με πτυχία και πολυετή πείρα και προσφορά στην ΚΥΠ μετατέθηκαν σε αστυνομικές διευθύνσεις, οδοφράγματα, τροχαία και άλλα «δυσμενή» πόστα από τη διοίκηση της υπηρεσίας και τα τμήματα της ΚΥΠ παρέμειναν υποστελεχωμένα κάτι που όπως φαίνεται δεν ενδιαφέρει κανένα, αφού εκ των πραγμάτων, εύκολα συνάγεται το συμπέρασμα ότι ο σκοπός της διοίκησης της ΚΥΠ δεν είναι να κάνει την υπηρεσία καλύτερη, αλλά να εξυπηρετεί το Προεδρικό και τις επιθυμίες του. 

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της ετσιθελικής συμπεριφοράς που επιδεικνύεται από τη διοίκηση της ΚΥΠ, η περίπτωση μετάθεσης αστυνομικού ο οποίος συμμετείχε στις συγκεντρώσεις των αγανακτισμένων έξω από το Προεδρικό. Πληροφορίες της «ΜΑΧΗΣ» αναφέρουν ότι κατά τις εκδηλώσεις εκείνες, είχε ανατεθεί σε ακελικούς αστυνομικούς της υπηρεσίας, να τις παρακολουθούν, για να καταγράφουν μεταξύ άλλων και τους συναδέλφους τους ή και άλλα άτομα της δημόσιας υπηρεσίας και τον τρόπο που αυτοί αντιδρούσαν προς τους αγανακτισμένους πολίτες.

Φεύγουν ικανά στελέχη γιατί δεν αντέχουν άλλο
Άλλα στελέχη της ΚΥΠ, μη αντέχοντας την κατάσταση ζητούν οι ίδιοι μετάθεση σε άλλα πόστα αφού ξέρουν ότι δεν υπάρχει καμία προοπτική για ανέλιξη στην Υπηρεσία Πληροφοριών, μετά και τη μείωση της βαθμολογίας τους και μη ανεχόμενοι πλέον την καταπιεστική συμπεριφορά που επιδεικνύεται έναντι τους. 

Χαρακτηριστικό της απαράδεκτης κατάστασης που επικρατεί στην ΚΥΠ είναι ότι ακόμη και τα ελάχιστα εξειδικευμένα στελέχη που παρέμειναν, φοβούνται την σκιά τους μη μπορώντας να ασκήσουν τα καθήκοντά τους, αφού άλλα πρωτοκλασάτα μέλη της ΚΥΠ προσκείμενα στο ΑΚΕΛ, το μόνο που κάνουν είναι να καρφώνουν τους συναδέλφους τους στους ανωτέρους τους. 

Εκπαιδεύσεις με κομματικά κριτήρια
Μέλη με συγκεκριμένα καθήκοντα δεν εκπαιδεύονται περαιτέρω στο εξωτερικό, αφού στις εκπαιδεύσεις αυτές αποστέλλονται μόνο ακελικοί αστυνομικοί, οι οποίοι πολλές φορές είναι άσχετοι με το θέμα της εκπαίδευσης. Για παράδειγμα σε εκπαιδεύσεις για την τρομοκρατία ή για άλλα πολύ εξειδικευμένα θέματα, αντί να στέλνονται μέλη που έχουν γνώση του αντικειμένου και μπορούν να παρακολουθήσουν με επιτυχία την εκπαίδευση, στέλνονται άσχετοι και άπειροι με το θέμα αστυνομικοί οι οποίοι στο τέλος απλώς κάνουν τις διακοπές τους! 

Μαγειρεμένες προαγωγές
Ούτε όμως και οι προαγωγές στην ΚΥΠ γλύτωσαν από τα χέρια της κομματοκρατίας που επικρατεί στην υπηρεσία. Οι προαγωγές μαγειρεύτηκαν με δεξιοτεχνία, αφού μειώθηκε η βαθμολογία σε αξιόλογα στελέχη και αυξήθηκε σε ακελικά στελέχη για να δικαιολογηθεί η προαγωγή τους.

Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΑΚΕΛ

Άλλο ένα ζήτημα που βρίσκεται εντός των «προτεραιοτήτων» της ΚΥΠ, αλλά και γενικά της Αστυνομίας είναι ο φόβος της κυβέρνησης από δήθεν ακραία στοιχεία, με αποτέλεσμα σε κάθε εκδήλωση φιλοκυβερνητικής οργάνωσης και σωματείου να στέλνονται αρκετοί αστυνομικοί εξοπλισμένοι με ρόπαλα για να προστατεύσουν τους ακελικούς αξιωματούχους που συμμετέχουν στην εκδήλωση, μη τύχει και τους επιτεθούν οι «εθνικιστές»! Τα μέλη της ΚΥΠ παρευρίσκονται στις εκδηλώσεις με πολιτικά για να καταγράφουν και να φωτογραφίζουν τα δήθεν «ακραία» στοιχεία και στη συνέχεια να τα φακελλώνουν. 

Δυστυχώς έφυγαν οι παλιές καλές μέρες της ΚΥΠ, όταν ο σκοπός ήταν η προστασία του κράτους αλλά και του κάθε πολίτη από οποιαδήποτε εχθρικά στοιχεία. Το κράτος σήμερα είναι απροστάτευτο από τους πραγματικούς κίνδυνους, αφού τα στελέχη της ΚΥΠ ασχολούνται με το πως θα προστατεύσουν το ΑΚΕΛ από τους φανταστικούς εχθρούς του, ενώ οι πολίτες βρίσκονται στο έλεος του Θεού. Εξάλλου ας μη ξεχνάμε ότι αν η ΚΥΠ έκανε σωστά τη δουλειά της, δεν θα συνέβαιναν τα τραγικά γεγονότα στο Μαρί.

Δημοφιλείς αναρτήσεις