Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2012

Έκλεισαν την Eurocypria… Η Ryan Air στο αεροδρόμιο Πάφου

Σας γράφω αυτή την επιστολή, δυστυχώς, ακόμη ως μια άνεργη πρώην υπάλληλος της Eurocypria Airlines. Θα εκτιμούσα πολύ αν αυτή η επιστολή θα μπορούσε να δημοσιευτεί και επίσης ένας πολιτικός ή ακόμα και ο ίδιος ο Πρόεδρος να μπορούσε να απαντήσει όχι μόνο σε εμένα, αλλά σε όλους τους συναδέλφους μου, ώστε να τεθεί επιτέλους σε κατάσταση ηρεμίας το κύριο ερώτημα μας που δεν είναι τίποτε περισσότερο από το "Γιατί η Eurocypria Airlines έκλεισε ". 
Χθες ανακοινώθηκε επίσημα ότι η Ryan Air θα ανοίξει βάση στο Αεροδρόμιο Πάφου και φέρνοντας στη χώρα μας μεγάλο αριθμό τουριστών από προορισμούς που η Cyprus Airways δεν εκτελεί πτήσεις προς/πο και με αυτή την ενέργεια, 600 θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν. Σας ρωτώ τώρα "Ποιος ήταν ο σκοπός του κλεισίματος της Eurocypria Airlines αφήνοντας 350 εργαζόμενους ακόμα χωρίς δουλειά μετά από 1 χρόνο;" Η Eurocypria πετούσε σε προορισμούς στις οποίες ουδέποτε και ούτε τώρα πετά η Cyprus Airways.

Φυσικά όλοι γνωρίζουμε ότι οι πραγματικοί λόγοι για το κλείσιμο της εταιρείας ήταν να βοηθήσει και να "σώσει" την Cyprus Airways, που εξακολουθεί να είναι ένα από της πιο ακριβές αεροπορικές εταιρείες, αλλά ακόμα και με αυτόν τον τρόπο τι κατάφερε να κερδίσει; Όχι μόνο έκλεισε την Eurocypria, αλλά δεν κατάφερε ούτε να φέρει τουρίστες από τους προορισμούς στις οποίες η Eurocypria εκτελούσε πτήσεις προς /από με την Cyprus Airways.

Αυτή η κυβέρνηση προτίμησε να αφήσει 350 από τους δικούς της ανθρώπους χωρίς δουλειά (η οποία είχαν αρχικά την υπόσχεση από τον κ. Χαρίλαος Σταυράκη ότι δεν θα έμεναν άνεργοι) και να φέρει και άλλες ξένες αεροπορικές εταιρείες να κάνουν βάση στην Κύπρο και να εκτελούν τις πτήσεις που εκτελούσε η Eurocypria από την στιγμή που τότε είπε ο ίδιος ο πρόεδρος "Αν και δεν είμαι ο αρμόδιος, η χώρα δεν μπορεί να αντέξει να έχει πάνω από ένα αερομεταφορέα."

Το χειρότερο είναι πως δεν έχουμε και άλλη επιλογή από το να καθόμαστε και να ακούμε τον κ. Χριστόφια να λέει ψέματα για το πόσο νοιάζεται για τους ανθρώπους του και τον λαό του!

Ένα χρόνο μετά το κλείσιμο της εταιρείας, ένα πολύ μικρό ποσοστό από εμάς έχουν καταφέρει να βρουν δουλειά και όλοι έχουν να πουν πως τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με την Eurocypria, επειδή πάνω απ ' όλα δεν ήμασταν μόνο συνάδελφοι που πήγαιναν δουλειά μόνο και μόνο για να βγάλουμε ένα μεροκάματο. Ήμασταν μια μεγάλη οικογένεια που δουλεύαμε επειδή πραγματικά αγαπούσαμε και εκτιμούσαμε την δουλειά μας και τους συναδέλφους μας!

Ελπίζω ότι αυτή η κυβέρνηση να είναι υπερήφανη για τον εαυτό τους και για τα όλα όσα έχουν καταφέρει να καταστρέψουν μέχρι σήμερα, μια και όλοι γνωρίζουμε ότι πολλά είναι τα λάθη τους.

Συγχαρητήρια κ. Χριστόφια και στο Κόμμα του Λαού .....ΑΚΕΛ!

Δημοφιλείς αναρτήσεις