Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2012

Κατηγορεί ξανά την Κυπριακή Δημοκρατία η Τουρκία για το "Chariot"


Τα πυρά του εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας έστρεψε εκ νέου ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου ο οποίος είπε, τόσο στον ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν, με τον οποίο συναντήθηκε στην Βηρυτό, όσο και στον ειδικό αντιπρόσωπο του ΓΓ του ΟΗΕ Αλεξάντερ Ντάουνερ ότι ο «Ε/κ τομέας», όπως αποκάλεσε την Κυπριακή Δημοκρατία, «έστειλε εν γνώσει του όπλα στην Συρία». 


Ο Νταβούτογλου, όπως αναφέρουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης, έδωσε στον Ντάουνερ τα στοιχεία των «60 τόνων επικίνδυνης ύλης που εκφορτώθηκαν από το πλοίο» κατά την έρευνα που έγινε στο λιμάνι της Αλεξανδρέττας. Το πλοίο ελέγχθηκε, ενώ έφθασε στην Αλεξανδρέττα από το λιμάνι Ταρτούς της Συρίας.

Η Τουρκία έδωσε σχετικές πληροφορίες και στις ΗΠΑ για το πλοίο που ξεκίνησε από τη Ρωσία και πέρασε από την Κύπρο, σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα.

Ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ Σελτσούκ Ουνάλ δήλωσε ότι «Το πλοίο το οποίο ο ''Ε/κ τομέας'' επέτρεψε να μεταφέρει όπλα στην Συρία, προχθές προσέγγισε στο λιμάνι της Αλεξανδρέττας. Οι έρευνες που έκαναν οι τουρκικές αρχές στο πλοίο ολοκληρώθηκαν. Στις καταγραφές υπάρχει ότι ''επικίνδυνο υλικό'' 59.422 κιλών εκφορτώθηκε στο λιμάνι Ταρτούς».Δημοφιλείς αναρτήσεις