Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2012

Ανταλλαγή πυροβολισμών ανάμεσα σε συνοριοφύλακες και τούρκους διακινητές στον Έβρο.


Άρχισαν να "μιλάνε" τα όπλα στον Έβρο αποδεικνύοντας για τρίτη φορά πόσο επικίνδυνη μπορεί η κατάσταση να γίνει στην περιοχή με τους Τούρκους διακινητές να γίνονται ολοένα και πιο θρασύτατοι. Με μία σφαίρα στο πόδι του Τούρκου διακινητή έληξε η σημερινή συμπλοκή που κράτησε μερικά λεπτά ανάμεσα σε Έλληνες συνοριοφύλακες και Τούρκους διακινητές.


Πιο συγκεκριμένα οι Έλληνες συνοριοφύλακες είχαν πληροφορίες ότι θα γινόταν επιχείρηση μεταφοράς λαθρομεταναστών στην περιοχή Τυχερού- Γεμιστής. Για το λόγο αυτό χρησιμοποίησαν  τις θερμικές κάμερες που διαθέτουν για να παρακολουθούν τις κινήσεις των διακινητών από την τουρκική πλευρά. Γνώριζαν επίσης  ότι ο οργανωτής της μεταφοράς είχε πυροβολήσει στο παρελθόν και εναντίον ανδρών της FRONTEX και κατά Ελλήνων αστυνομικών και για το λόγο αυτό ήταν προετοιμασμένοι για όλα τα πιθανά σενάρια.

Η ενέδρα  στήθηκε από τους Έλληνες συνοριοφύλακες στον παραπόταμο του Έβρου τον Εργίνη και οι συνοριοφύλακες ζήτησαν από τους Τούρκους διακινητές να παραδοθούν. Ένας από αυτούς άρχισε να πυροβολεί κατά των συνοριοφυλάκων και ακολούθησε ανταλλαγή πυροβολισμών, κατά την διάρκεια της οποίας ο Τούρκος τραυματίστηκε στο δεξί πόδι και αναγκάστηκε να παραδοθεί μαζί με τον ομοεθνή συνεργό του.

Περισσότεροι από 40 λαθρομετανάστες συνελήφθησαν και ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης, όπου νοσηλεύεται φρουρούμενος.

Δημοφιλείς αναρτήσεις