Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2012

Αλλαλούμ στην Αστυνομία - Μειώνει τη δύναμη από τη μία και ζητά νέους αστυφύλακες από την άλλη

Ερωτήματα προκαλεί η στάση της ηγεσίας της Αστυνομίας έναντι Αξιωματικών και Υπαξιωματικών οι οποίοι βρίσκονται κοντά στο όριο αφυπηρέτησης.

Με εγκύκλιο του Αρχηγού Αστυνομίας έχει απαγορευτεί η λήψη συσσωρευμένης άδειας των στελεχών.


Η ενέργεια αυτή οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην πρόωρη αφυπηρέτηση των στελεχών εφόσον είναι υποχρεωμένα να πάρουν την συσσωρευμένη άδεια τους προτού αφυπηρετήσουν.

Αντί λοιπόν να παίρνουν την άδεια τους τώρα, ώστε το 2ο εξάμηνο του 2012 να μπορούν να παραμείνουν στην υπηρεσία, ο Αρχηγός της Δύναμης και η ηγεσία του, τους εξαναγκάζουν να παραμένουν τώρα στα γραφεία τους και να αφυπηρετήσουν κατά τη διάρκεια της Κυπριακής Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η απόφαση αυτή εφαρμόζεται σε χρονική περίοδο κατά την οποία, Αρχηγός Αστυνομίας και Υπουργείο Δικαιοσύνης έχουν εξαπολύσει εκστρατεία για να πείσουν τους πάντες ότι η παγοποίηση προσλήψεων στο δημόσιο έχει προκαλέσει μείωση προσωπικού της αστυνομίας κατά 152 μέλη και ότι αυτό καθιστά επιτακτική την ανάγκη εξαίρεσης της αστυνομίας από την παγοποίηση και την άμεση πρόσληψη νέων μελών στην αστυνομία.

Επιβαρύνεται διπλά και ο προϋπολογισμός

Ερωτήματα προκαλεί και τοποθέτηση αξιωματικών ότι η εγκύκλιος του Αρχηγού Αστυνομίας επιβαρύνει και τον προϋπολογισμό της Δύναμης εφόσον τα μέλη της αστυνομίας που θα βρίσκονται σε προαφυπηρετική άδεια θα λαμβάνουν κανονικά όλες τους τις απολαβές ενώ την ίδια ώρα η αστυνομία καλείται να τους αντικαταστήσει με προαγωγές στο βαθμό και τη θέση τους και να πληρώνει με τον ίδιο μισθό και τους ίδιους και τους αντικαταστάτες τους!!!

Δημοφιλείς αναρτήσεις