Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2012

Επικίνδυνο τοξικό υλικό αναστάτωσε το ΣΟΠΑΖ


Άσπρο σύννεφο τοξικού καπνού απλώθηκε χτες το πρωί πάνω από τη Λεωφόρο Αμμοχώστου, στην βιομηχανική περιοχή ΣΟΠΑΖ, στη Λευκωσία, προκαλώντας αναστάτωση και τρόμο στους εργαζόμενους της περιοχής.
Μετά από διαβουλεύσεις της ηγεσίας της Πυροσβεστικής, που έφτασαν στο χώρο, με το κρατικό χημείο, άνδρες της υπηρεσίας και την χρήση αναπνευστικών συσκευών και ειδικών στολών, κατέβηκαν στο φρεάτιο και κατάφεραν να απομακρύνουν το επικίνδυνο υλικό από το σημείο και στη συνέχεια να το αδρανοποιήσουν.

Όπως διεφάνη με τη έλευση της πυροσβεστικής στο χώρο, επρόκειτο για ένα εξαιρετικά τοξικό, εκρηκτικό υλικό, φωσφορούχο αλουμίνιο, και χρησιμοποιείται για την εξόντωση τρωκτικών. Το υλικό αυτό αφέθηκε από άγνωστο/άγνωστους σε φρεάτιο, και καθώς ήρθε σε επαφή με νερό προκάλεσε τις επικίνδυνες αναθυμιάσεις.

Πάντως, παρά το γεγονός ότι οι περίοικοι περιορίστηκαν μέσα στα σπίτια και τις επιχειρήσεις τους για να μην έλθουν σε επαφή με τις αναθυμιάσεις, η Πυροσβεστική απευθύνει έκκληση σε οποιονδήποτε εισέπνευσε το επικίνδυνο τοξικό και έχει έντονους πονοκεφάλους ή οποιαδήποτε άλλα συμπτώματα, να σπεύσει επειγόντως στο νοσοκομείο.
Για την υπόθεση, η αστυνομία πέρασε το μεσημέρι χειροπέδες σε αλλοδαπό εργάτη.

Δημοφιλείς αναρτήσεις