Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2012

Προκλητικός ο Έρογλου ζητά από ΟΗΕ και ΕΕ να πιέσουν τους Ε/κ για να επιδείξουν καλή θέληση

Ο τουρκο''κύπριος'' ηγέτης, Ντερβίς Έρογλου, δήλωσε πως «αν η ελληνοκυπριακή πλευρά επιδείξει καλή θέληση, λύση μέχρι το καλοκαίρι θα είναι πιθανή», προσθέτοντας πως «η τουρκο''κυπριακή'' πλευρά έχει την απαραίτητη ευελιξία για μια συμφωνία που να βασίζεται στις πραγματικότητες που επικρατούν στην Κύπρο».Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, κάλεσε τα Ηνωμένα Εθνη και την Ευρωπαϊκή Ενωση να πιέσουν την ελληνοκυπριακή πλευρά για να επιδείξει καλή θέληση.

Ο Έρογλου μιλούσε με αφορμή την 28η επέτειο από το θάνατο του Φαζίλ Κουτσιούκ στο μαυσωλείο του στα κατεχόμενα.

Ο Τουρκο''κύπριος'' ηγέτης ανέφερε ότι «ο αγώνας συνεχίζεται» και πως «οι Τουρκο''κύπριοι'' είναι ελεύθεροι και ασφαλείς αλλά οι "γείτονες" μας δεν είναι έτοιμοι να δεχθούν τα δικαιώματα μας στο νησί».

Επανέλαβε τον ισχυρισμό ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά «επιθυμεί μια νέα Ένωση και θέλει τους Τουρκο''κύπριους'' μειοψηφία».

«Είμαστε ίσοι και για να είναι αυτό στην πράξη θέλουμε εκ περιτροπής προεδρία», ισχυρίστηκε, προσθέτοντας πως «η τουρκο''κυπριακή'' πλευρά δεν θα δεχθεί ποτέ συμφωνία που θα παίρνει πίσω τους Τουρκο''κύπριους'' προ του 1974 κατάσταση ούτε και οποιεσδήποτε παραχωρήσεις».

Δημοφιλείς αναρτήσεις